Przełącznik wycieraczek

Od jakiegoś czasu nawala mi włacznik spryskiwaczy szyb. Najpierw działał kiedy chciał, potem tylko w pozycji włączonych wysieraczek na wolnym biegu, a teraz kompletna padaczka. Ewidentnie przełącznik - wajcha. Pewnie zaśniedziały styki lub się wypaliły…

Pytanie: czy mechanizm przełącznika da się rozebrać i wyczyścić czy lepiej wymienić na inny ?

Da się, tylko później jest problem ze złożeniem ponieważ jest zgrzewany na gorąco.
Podjedź na strażacką mają po 30 zł. Sa takie same jak w E30. Czyba, że masz z intensywnym spryskiwaniem to może być kłopocik.

Nie, mam normalny. Pojadę do Marcina, strażacka daleko…

Mam identyczny problem, z tym, że u mnie już od kupna nie działał przełącznik spryskiwacza :wink: I jak byhscie mogli sklarować mi czym się różni spryskiwanie intensywne od zwykłegp, i jaki mam ja w czerwonej :question: I ile ewentualnie kosztuje coś takiego jak przełącznk spryskiwaczy w sklepie, bo nie jestem przekonany do kupowania takich rzeczy na Strażackiej.

Z tym spryskiwaczem Intensywnym to niewiem czy dokładnie o to chodzi ale Ja mam w swojej 7 coś takiego że są 2 zbiorniczki na płyn, pryska jak pociągniemy do siebie, i pchając do środka w stronę kolumny kierownicy, podobno to jest taki bajer żeby wlac tam mocniejszy środek na owady czy coś takiego :wink:

W sklepie wg. OEM ~380zł zwykły, ~490zł intensywny. :astonished:

:sunglasses:

Nie ma co. Przystępna cena :face_with_rolling_eyes:

:astonished: Nie ma co, rzeczywiście przystępna :confused: Chyba się będe musiał jedank przekonać do kupowania na Strażackiej. Dzięki bogu ja mam, zdaje się, zwykłe proste spryskiwanie :slightly_smiling_face:

Pytanie, czy przed `82 w ogóle było stosowane intensywne spryskiwanie :question:

tak, ja mam ten patent :face_with_rolling_eyes:

:astonished: A ja musze sprawdzić w takim razie, choć wydawało mi się, że nie ma. Ale tak szczerze to nigdy nie próbowałem używać przełącznika spryskiwaczy w “drugą” stronę :wink: A gdzie wtedy jest ten drugi zbiorniczek na płyn :question:

Zbiorniczek jest “doklejony” do normalnego zbiorniczka,jest mniejszy ale mieści się w tym samym miejscu tylko bliżej chłodnicy.

no niestety - ty nie posiadasz tego bajeru… :sunglasses:

Dzięki Macias, gdyby strzałeczka była choć odrobinę mniejsza to pewnie bym ja przeoczył :laughing: :face_with_rolling_eyes: :laughing:

A czy niestety nie mam tego bajeru to nie wiem Gorg, bo jakoś nie uśmiecha mi się płacić 5 stów za przełącznik wyciaraczek z tą “bajerą” :confused:

Ale wyposażenie extra jest zawsze mile widziane :slightly_smiling_face: dodatkowe punkty itd.
A te 500 to potraktuj z większym dystansem :slightly_smiling_face: dla przykładu belka przód w AS kosztuje 4700 (taką cenę usłyszałem, może ze zniżkami byłoby trochę taniej) więc kupiłem “używkę” za 300 (plus kilka pudeł gratisów)