Od jakiegoś czasu nawala mi włacznik spryskiwaczy szyb. Najpierw działał kiedy chciał, potem tylko w pozycji włączonych wysieraczek na wolnym biegu, a teraz kompletna padaczka. Ewidentnie przełącznik - wajcha. Pewnie zaśniedziały styki lub się wypaliły…
Pytanie: czy mechanizm przełącznika da się rozebrać i wyczyścić czy lepiej wymienić na inny ?
Da się, tylko później jest problem ze złożeniem ponieważ jest zgrzewany na gorąco.
Podjedź na strażacką mają po 30 zł. Sa takie same jak w E30. Czyba, że masz z intensywnym spryskiwaniem to może być kłopocik.
Mam identyczny problem, z tym, że u mnie już od kupna nie działał przełącznik spryskiwacza I jak byhscie mogli sklarować mi czym się różni spryskiwanie intensywne od zwykłegp, i jaki mam ja w czerwonej I ile ewentualnie kosztuje coś takiego jak przełącznk spryskiwaczy w sklepie, bo nie jestem przekonany do kupowania takich rzeczy na Strażackiej.
Z tym spryskiwaczem Intensywnym to niewiem czy dokładnie o to chodzi ale Ja mam w swojej 7 coś takiego że są 2 zbiorniczki na płyn, pryska jak pociągniemy do siebie, i pchając do środka w stronę kolumny kierownicy, podobno to jest taki bajer żeby wlac tam mocniejszy środek na owady czy coś takiego
Nie ma co, rzeczywiście przystępna Chyba się będe musiał jedank przekonać do kupowania na Strażackiej. Dzięki bogu ja mam, zdaje się, zwykłe proste spryskiwanie
Pytanie, czy przed `82 w ogóle było stosowane intensywne spryskiwanie
A ja musze sprawdzić w takim razie, choć wydawało mi się, że nie ma. Ale tak szczerze to nigdy nie próbowałem używać przełącznika spryskiwaczy w “drugą” stronę A gdzie wtedy jest ten drugi zbiorniczek na płyn
Ale wyposażenie extra jest zawsze mile widziane dodatkowe punkty itd.
A te 500 to potraktuj z większym dystansem dla przykładu belka przód w AS kosztuje 4700 (taką cenę usłyszałem, może ze zniżkami byłoby trochę taniej) więc kupiłem “używkę” za 300 (plus kilka pudeł gratisów)