Ja będę przekładał angielską Highline z 89 roku. W firmie to kosztuje podobno 1500zł i zrobił to niejaki Pikulski z forum (na allegro również jakieś graty sprzedaje). Części cierzko dostać i trzeba skompletować. Łatwiej jest przełożyć auto z 85 niż 86 i nowsze ponieważ w starszych była to bardziej przeróbka na prawą stronę na cięgłach więc dużo mniej roboty. Wiem że w nowszych jest już więcej rzeczy do roboty. W aucie z 85 roku otwarcie maski, położenie komputera silnika i sporo różnych drobiazgów było takich samych jak w aucie z kierą po lewej stronie.
W/g mnie taką highline jak z allegro to byłoby warto przekładać, prześliczne auto. Jak bardzo skomplikowane to jest, okazę się mam już tą highline i będę demontował żeby zobaczyć jak bardzo zaawansowane są zmiany. Raport oczywiście na forum
-deks rozdzielcza (z panelem z nawiewami?) - bez nawiewów, tylko deska razem z kratkami.
-pedały - razem z mocowaniem
-inne cięgno maski - przed 86 nietrzeba
-wykładzina - możba połżyć dywaniki
-el. wokół drążka skrzyni (guzik wyłączania szyb nie z tej strony) - cała konsola potrzebna, razem ze schowkiem, przekłądnia kierownicza osłona pod kierownicą.
Nie wiem jak w pre 82’ ale w późniejszych nie trzeba zmieniać tapicerki drzwi. Przycisk sterowania lusterkami się przekłada. Ryglowanie i podgrzewanie można przeżyć, zresztą to podgrzewanie podejrzewam że można byłoby przełożyć bo jest takie bardziej uniwersalne w kształcie. Trzeba światła inne na pewno. Silnik wycieraczek jest taki sam tylko inaczej zamontowany, nie pamiętam czy to się dawało przerobić…
jestem w trakcie przerabiania 635 RHD z 87r. ale jeszcze nie Highline,
konsole kupiłem chyba za 15eur na niemieckim ebayu, dostałem do tego schowek, za konsole srodkowa z kratka do klimy ok 10eur, + droga do Berlina,
Za 1eur kupiłem (tez ebay) karoserie 628 LHD, z konsola, przekładnia kierownicza, elementami zawieszenia, instalacja elektryczna itd. praktycznie wszystko co potrzeba do przekładki,
brakuje mi tylko wykładziny (jasnej), nowa w ASO ok 800 pln,
Umnie robota sie przeciaga bo przy okazji całe auto bedzie malowane, nowa konserwacja, rurki hamulcowe,zawieszenia itd. W tej chwili jest rozebrane do gołej blachy.
Z powazniejszych prac:
trzeba w grodzi wywiercic/wyciąc nowe otwory na pedały,
na podszybiu wyciac nowe otwory na wycieraczke (raczej zmienie całe podszybie)
wymienic wozek,
wymienic belke wewnetrza(pod konsola - jest przyspawana do karoserii),
troche zabawy z instalacja elektryczna,
otwieranie maski w 87 jest po lewej,
przekładnia musi byc inna,
leflektory w Highline da sie przestawic na LHD (soczewki) na obudowie jest regulacja,
Auta z UK sa tansze i zwykle lepiej wyposażone:
el. fotele z pam, klimatyzacja, LSD, szyber.