Przestaly dzialac wycieraczki reflektorow

Temat dotyczy wprawdzie mojego E28, ale technicznie to jak sadze jeden pies…

Z dnia na dzien przestaly pracowac wycieraczki i spryskiwacz reflektorow.

Podpiete na krotko chodzi wszystko, wycieraczki pracuja, spryskiwacz psika jak wsciekly ale wcisniecie badz do siebie bedz w strone kierownicy wajchy od spryskiwacza przynosi tylko efekt w postaci umytej przedniej szyby, pomimo , ze zapalone sa swiatla mijania.

Walczyl ktos kiedys z tym??

Gdzie to jest sterowane, juz tam kolo kierownicy czy jest gdzies urzadzenie sterujace pod maska??

Wszystkie wtyczki ktore znalazlem przewodza, nic nie jest w tym aucie zasniedziale…

Pomocy, niezwykle cenilem sobie to urzadzenie w zimie a ono na zlosc akurat teraz…

W E24 i w E23 sterowniki od wycieraczek znajdują się za kierunkowskazami. Czyli nalezy zdemontować atrapy i kierunki :v: Widziałem sterowniki pod maską, ale to była ingerencja właścicieli w celu unikniecia zawilgocenia i bezawaryjnego funkcjonowania

Czyli wnioskuje, ze sa dwa, osobno na prawa i lewa strone. A u mnie BACH!! i nie dziala ani jedna strona ani druga, ani spryskiwacz ani zadna z 4 wycieraczek. Zachowuje sie jakby nie zauwazal ze zapalone sa swiatla.

A przy kierownicy, przy wlaczniku wycieraczek jest wszystko tak samo w wersji z wycieraczkami i bez???

Ze sterownikami jest róznie. Jesli jest jeden, to znajduje się za prawym kierunkowskazem. Jesli są dwa osobne to analogicznie za prawym i lewym.

Jest tak samo :bulb:
Może bezpiecznik :question:

Bezpieczniki w skrzynce sa wszystkie OK

sprawdź sterownik … w e32 wygląda jak przekaźnik … nie wiem jak w e28. Ale od tego bym zaczął i na to stawiam. MOże ścieżka spalona albo inna pierdoła.
ImageShack - Best place for all of your image hosting and image sharing needs to ten czerwony… :sunglasses: