Pytanie o Stabilizator E23 85 r.

Witam, mam takie pytanie, moj brata posiada BMW e23, prosil zebym spytal:
Czy istnieją wersje E23 85 rok bez stabilizatora tylnego, w ETK są 2 rozne, ze stabilazatorami i bez.

i druga sprawa, gdzie szukać akumulatorów / baterii od podtrzymania inspekcji, i czy mozna je w jakis sposob wymienic?? i czy komputer pokladowy jest podtrzymywany z tego samego źródła zasilania.
Dzieki, pozdrowienia :slightly_smiling_face:

ETK nie kłamie

Pytasz gdzie szukać czy gdzie kupić :question: Szukać należy w tablicy rozdzielczej, a kupić można w sklepie z bateriami, które można sobie samemu wymienić przy pomocy lutownicy. Odnośnie BC tak zwanego komputera pokładowego :question: Zasilany jest z akumulatora i nie posiada podtrzymania pamięci.

Witam i dzięki za pomoc :slightly_smiling_face:
ale mam jeszcze pytanie do pkt 1.
w mojej e23 nie ma stabilizatora, i czy nie było go tam fabrycznie, czy po prostu jakiś dowcipniś go wymontował :question:

Trudno powiedzieć :face_with_rolling_eyes:

poprostu może być tak jak np. w e12 i e21, mniejsze pojemności silnika nie miały tylniego stabilizatora. podaj końcówkę vin, to ci sprawdzę w etk

Nie znam Twojej pojemności ale widziałem np 728i od 82 do 86 bez stabilizatorów (jak w mojej :\ ). Od 735 wzwyż już (chyba) były :face_with_rolling_eyes: . Brat miał przed liftingiem 732 i chyba też miała.

A ja rozkładałem pół roku temu 735i z 86r i stabilizatora też nie miał :grinning:
Myśle że to jak ze szperą częście w większych pojemnościach, ale w moim 728i też jest :grin:

Chyba ciezko bedzie dojsc :grinning:
W autku troche poprzeszczepiane :confused: wg ETK to 728 z automatem, a ma wsadzony 3,5l i manuala. :confused:
Dzieki wszystkim za pomoc.
:pa:

A kolor lakieru i tapicerki się zgadza?
Jeśli tak to jeszcze nie jest źle, komuś padł silnik, a przy okazji postanowił mieć manulną skrzynię.
Jakiś czas temu oglądałem 735i (e23) według dokumentów z 1985, a według ETK było to 750i(E32) z 1993 :exclamation: To jest dopiero zgryz :face_with_rolling_eyes: