samochód po palaczach

Czy ktoś ma doświadczenia z odsmradzaniem auta po palącym poprzednim właścicielu? Auto, które będę oglądał właśnie jest takie.

Nie wiem o co właściwie chodzi.. ale po prostu podsufitka nie będzie piękna :wink: no i może ślady po nietrafionych fajkach w popielniczkę…

AntiTabac - dużo AtiTabac - bardzo dużo AntiTabac - albo jescze więcej AntiTabac :grin:

jak nie na dziur w tapicerce to resztę przez kilka sezonów się doprowadzi w miarę do ładu…

vanisch , kawałek firany i prać wszystko co się da

handlarze ziarna kawy na jakis czas w aucie rozsypuja

ale “vanisch”, to jest tylko nie zrwównanisch na dywanisch :v:

a te ziarna, to chłoooooooooooną zapaaaaaaaaaachy, ale mimo wszystkooooooooooo trwa tooooooooooooo kilkaaaaaaaaaaaaa mieeeeeeeeeeeeechów…

no to jeździć ze spinką od bielizny na nosie… :face_with_rolling_eyes: ??

Wywalic siedzenia, wyprac wszystko i bedzie pachnaca, sprawdzone.

ja susuwam skutecznie wiekszosc zapachow prze ozonowanie wnetrza

A jak to robisz? Nie znam innych sposobów jak tylko poczekać na wzrost O3 w powietrzu po burzy, ale tak to mógłbym długo wietrzyć.

Kawa zmielona szybko przejmuje zapachy, najlepiej jak sam zmielisz ziarna wtedy jest świeża i lepiej działa. Kiedyś w mieszkaniu które musiało być super piękne na wizytę pań z zarządu domów komunalnych gotowałem małą ilość wody z zapachami do ciast. Jeszcze przez rok pachniało migdałami i wanilią tylko nie bardzo wiem jak to zrobić w samochodzie :question: Dodam, że w mieszkaniu strasznie waliło stęchlizną i kurzem bo przez prawie 9 lat nikt tam nie zaglądał. Metoda jest bardzo skuteczna.

trzeba włożyć gaz do samochodu :smiling_imp: , jeśli kawa tak przejmuje zapach to nie widzę inaczej jak mała butla gazowa , garnuszek i gotowanie :slightly_smiling_face:

Miałem tak upalony samochód że nawet półroczny pobyt siedzeń w przewiewnym blaszaku nie pomógł, (cały blaszak capił) wymieniłem siedzenia, i zapachy dałem, dużo pomogło. A stare siedzenia do dziś capią. (Boczki muszę wyprać)

Jest kilka sposobow

• pranie tapicerki ( nie blysnolem pomyslem wiem)
  • wsadzamy anty tabak pod siedzenia firmy Ambi Pur w ilosci 2 opakowan i jezdzimy okragly rok
  • jesli samochod jest suchy to pod dywaniki sypiemy mielona kawe
  • Nigdy nie wieszac zapachow typu choinka albo podobnych bo zapach auta zamieni sie w taksowke i jest dramat.

Po pewnym czasie smrod zniknie ale zawsze bedzie lekko wyczuwalny. Te doswiadczenia mam z praktyki i sam zastosowalem. W 123c wrocil do auta zapach mercedesa, bmw tez ma swoj zapach po ktorym mozna poznac marke.
W USA sprzedaja kondensaty zapachu roznych marek.

Pozdrawiam

mam takie urzadzenei w warsztacie tzw generator ozonu
ostatnim czasie pojawia sie to urzedzenie u ludzi zwiazanych z klimatyzacja
Ogolnie oczyszczenie za pomoca ozony usuwa grzyby drobno ustroje, alergeny jak i zapach

To może tam gdzie odgrzybiają klimę to ci zrobią coś takiego za parę złotych :question: