Silnik przerywa - 635csi motronic 3430ccm

Przy delikatnym traktowaniu przerywa rzadziej, ale mocniej wciskajac gaz bardzo czesto bardzo brutalnie przerywa, auto przez kilka sekund potrafi nie reagowac na gaz po czym nagle “łapie”, bardzo szarpana jazda. Wyjmowalem kable z kopułki, wszedzie wszystko wyglada czysto, wymienilem komputer, nic nie pomoglo. Na biegu jałowym wkreca sie jak nalezy. Pompa paliwa i regulator cisnienia paliwa byly ostatnio wymieniane (podobno). Przyczyn moze byc wiele, moze ktos wie co to najprawdopodobniej bedzie, nie chcialbym od razu pol silnika wymieniac…:slight_smile:

witam nowego tez tak mam ale jak bardzo butuje i jest mniej niz 20 litrow w zbiorniku ale jak jest wiecej niz 20 to problem znika wiec nie jest to dla mnie problem leje zawsze wiecej … :grinning: pozdrawiam aha i zmienilem wszystko co mozliwe pompa filtry kable swiece kopulke i nawet silnik…wiec moze zalej na max i zobacz moze sie zbiornik zapowietrza albo jakie inne licho…

Moim zdaniem , przy zakupie rekina nie ma co gdybać i wymienić cały zapłon,filtry,wyregulować zawory i wtedy można zacząć ewentualnie szukać.

Tak od razu po calosci?:slight_smile: Coz, bede wymienial. A co do ilosci paliwa w baku - takie rzeczy maja miejsce nawet jak jest 40 litrow w zbiorniku.

po całości , po całości :grin:
to są wszystko części eksploatacyjne , niezbędnę dla prawidłowej pracy silnika -potraktuj to jak ekstra tankowanie.
Krew mnie zalewa jak niektórzy ciągle wymieniają dopiero gdy coś się dzieje.
pozdrawiam
:piwko:

kolego nie nawet a tylko … w 6 z taka iloscia paliwa nie oddalaj sie zbytnio od domu :laughing:
sprawdz czy przeplywka sie nie zacina . moze jest jakas pogazowa :smiling_imp: , czyjnik na kole zamachowym (brudny , poluzowany lub nie styka wtyczka)

Gdybym tylko mial odpowiednie srodki, juz bym ostro dzialal…
Dzieki za porady, bedziemy sprawdzac z moim mechaniorem.
Bez przesady, na 40 litrach wrocilem z Gdyni do Poznania :slightly_smiling_face: W 3 osoby + komplet opon z felgami na pokladzie, bez szczegolnego oszczedzania pedalu gazu.
Pogazowa przeplywka? Kolega Lomo chyba nie jest tak zboczony, zeby kaleczyc 6 gazem :wink:

Mi jak przerywał przy pedale wciśniętym na maxa to brał lewe powietrze z małych węży od wolnych obrotów. Na postoju wkręcał się bez przeszkód a pod obciążeniem lipa.

pompa paliwa jest nowa, regulator ciśnienia też był wymieniony na nowy( używany ale sprawny ) przepływka używana zamontowana była ( nowa to raczej rzadkość ) sprawdził bym podciśnienia i sterownik

ano to juz wiem o jakim aparacie rozmawiamy … faktycznie o gazie mowy byc nie moze :slightly_smiling_face:

widzialem wczoraj furkę, podciśnienia dał bym na pierwszy plan, wymiana paru wężyków

Wczoraj zrobilem pare km, wyglada jakby nowy komputer sie dostroil do motoru, mozna teraz deptac i przerywa tylko delikatnie (chociaz i tak jest to denerwujace).