Adam mnie prosił żeby zamieścił to zamieszczam ale o co chodzi??!! ..nie wiem.
Ale będę zgadywał, jechał polna drogą i wpadł mu kamień do silnika ![]()
Adam mnie prosił żeby zamieścił to zamieszczam ale o co chodzi??!! ..nie wiem.
Ale będę zgadywał, jechał polna drogą i wpadł mu kamień do silnika ![]()
ale pasztet
wg mnie urwał się jeden zawór i narobił pasztetu ![]()
a według mnie, Marcinowi w 7 się popękała świeca w 3,5 i spadła do środka - pasztet gotowy
W to miejsce będzie teraz właśnie 2,8 ![]()
To jest silnik Marcina ??? - ja zauważyłem brak jednego grzybka zaworu
I myślałem że to jest przyczyna
Ałaaaaaaaaaaaaaa!!! Aż boli!!!
no wiec tak nie powinien wygladac silnik po zdjeciu glowicy…
a co sie dokladnie stalo tego nikt nie wie jedno jest pewne silnik kaput ale 7 jeszcze ozyje i to wkrotce
prosilem o wstawienie tych fotek bo pomyslalem ze was zainteresuja ![]()
i słusznie, zrób może dokumentację z wkłądania i ożywiania ![]()
tia Kubus tylko niestety jeszcze cyfrowki sie nie dorobilem
ale narazie mam urwanie glowy i nawet silnika nie wyjalem do konca moze w weekend mi sie uda… jak by co dam znac o postepach ![]()
extra zostalo sie jeszcze 5 cylindrow …moze ktos do jakiegos audi odkupi ![]()
Chlercia
Wszystko na mnie ![]()
No tak, teraz nie dość, że ma puknięty tył to jeszcze silnik szlag trafił ![]()
jako ciekawostke podam ze korbowod sie nie skrzywil bo krecac kolem zamachowym wszystkie tloki chodza
nawet ten pierwszy ktorego nie ma juz tam tak naprawde
silnik jest gotowy do wyjecia wysztko jest odlaczone tylko wyciagareczke musze zainstalowac na suficie i mysle ze dzisiej bedzie juz wlozony 2.8 jak sie zmobilizuje ![]()
No i jak
Udało się ![]()
Co do prostości wału to Ci powiem, że nie mów chop, trza go pomierzyć bo wystarczy parte setek wykorbienia, żeby panewy szlag trafiał co chwila ![]()
mam male problemy techniczne nowy slnik juz siedzi na poduchach elegancko
tylko ze jest maly problem za cholere nie moge polaczyc skrzyni z silnikiem bo jak juz wszystko zloze do kupy i jest tak jak powinno to przy skrecaniu zaczyna sprzeglo olejowe odchodzic minimalnie od skrzyniu i dupa… ale jutro wezme sie za elektryke i sprobuje odpalic jak mi sie uda to ta skrzynie przykrece choc by nie wiem co ![]()
Popuść śrubę na wieloklinie wału napedowego i śruby poduszek skrzyni, po skręceniu obudowy z mototem, podokrecaj i powinno być git ![]()
juz tak Adas zrobilem
i niestety dalej mam problem… jesli chodzi o przykreceniae skrzyni to do tej pory myslalem ze mam w tym wprawe bo wyjmowalem ja juz i wladalem kilka razy i nigdy nie mialem takich klopotow
az do teraz ale nie daruje zloze to do kupy choc by nie wiem co ![]()
Cholercia, przecież to musi pasować ![]()
musi Adas nie ma wyjscia tylko to jest zlosliwosc rzeczy martwych albo poprostu male doswiadczenie
bo musze sie przyznac ze pierwszy raz wymianiam sam silnik bez niczyjej pomocy wiec moge byc z siebie dumny
juz w sumie wszystko podlaczylem bo wlasnie wrocilem z garazu cala istalacje i przewody zostala mi tylko ta nieszczesna skrzynia
jutro wymienie tylko jeszcze olej i mam nadzieje ze do poludnia wyjade na jazde probna
a narazie ide spac bo czeka mnie troche pracy rano…
Elektrykę też wymieniałeś
Bo 2.8 to L-jetronic przecież…
zgadza sie
L-jetronic bo silnik z tego co widze jest rocznik 81