W tym najsmutniejszym dniu łączmy się w modlitwie za duszę Jana Pawła II, dlatego proszę w tym wyjatkowym poście zapalać symboliczne znicze
w postaci /*/ świadczące o łączności z Tym Najwspanialszym Człowiekiem jakim niewątpliwie był Jan Paweł II
/*/
/*/
/*/
/*/
/*/
[†]
(*)
/*/
Nie jestem katolikiem jednak bardzo Jana Pawła II szanowałem.
Był największym naszym rodakiem w historii powojennej Polski, ba kto wie czy nie największym w naszej całej historii!
Lista jego zasług jest tak wielka jak wielki jest teraz nasz smutek po jego stracie. To był nie tylko wielki patriota. Był naszym mentorem, odniesieniem moralnym jakiego nigdy dotychczas nie mieliśmy…
Jest mi, podobnie jak napewno nam wszystkim niezmiernie przykro i żal, że odszedł. Musimy jednak pamiętać o naukach jakie po sobie pozostawił. Musimy pamiętać i starac się czynić według tego.
Najbardziej ze wszystkich słów Papieża Jana Pawła II zapamiętałem sobie te:
“…demokracja bez zasad moralnych nie ma przyszłości…, ulega rozkładowi…”
To znamienne słowa. W tej chwili głębokiej zadumy warto zastanowić się na własnym życiem, postępowaniem i zrobić sobie rachunek sumienia.
Przepraszam za wywód ale wciąż jestem głęboko wstrząśnięty tym co się stało i chciałem się podzielić z Wami moimi myslami.
/*/
/*/
[ * ]
fajnie, że tylu LUDZI na forum…
/*/
Liczba zapalonych /*/ w tym posmie mówi juz sama za siebie i chyba nie nalezy dodawać nic więcej!