śruby do regulacji zaworów = jakie?

chodzi o te śrubki ze ściętym łbem które reguluja luz,gwinty pozrywane nie da sie wyregulować.Pytanie brzmi czy są takie same jak w innych beemkach i czy ktos miał z tym jakieś przygody , żebym wiedział na co jeszcze muszę byc gotowy?

zamów sobie nowe oryginalne - w Koszalinie - Bosch MIoduszewski tym handluje :sunglasses:

ja miałem przygody :confused: włożyłem zwykłe M6 :wink: tylko wzmocnione :sunglasses: zrobiłem 6 k km i na razie trzyma, jak będę regulował ponownioe zaworki, to wymienię na orygiał :grinning:

Regulowałem i w trójkach 323 i 325 i w 635 i wszystko wydawało się takie same (dobry klucz 10 i przyrząd BMW tzn. zagięty gwóźdź)

No jeszcze przydaje sie szczelinomierz :slightly_smiling_face:

Wszystkie M30, przynajmniej z lat 80tych i 90 tych maja jak chodzi o regulacje zaworow pod deklem to samo.

Reguluje od zawsze zawory co 10 - 20tys km i jeszcze nigdy nic nie urwalem, chyba niektorzy przymierzaja sie do tego jak do wymiany kol :slightly_smiling_face:

takie były…młodzi mechanicy z hitlerjugend sie tym wczsniej bawili
maja niemcuchy talent do wszystkiego…

kurcze z tym szczelinomierzem to dałeś mi do myślenia, a do czego on by miał być w zasadzie!!??? :laughing: :laughing: :laughing:

zamówiłem u Mioduszewskiego 3zł/szt.