strzelajacy wydech

w trakcie jazdy czuje co jakis czas jak dodam gazu albo jak go odpuszczam, takie ‘pach pach’ z rury… szczerze mowiac ciezko mi zlokalizowac czy to zawsze z dubeltowy czy tez gdzies pode mna… jesli to pode mna to mozna by od razu rzec ze do spawania, ale nasunelo mi sie jedno pytanie - wydech od pierwszego tlumika do konca mam z 745i? czy on jest moze bardziej drozny i z jakichs powodow moze to byc spowodowane tym?

zazwyczaj pyrkniecie jest w okolicach 2krpm, czasem nizej.. przy dodaniu gazu albo hamowaniu silnikiem.. miejscowa krotka przerwa mocy cos na styl ‘turbo dziury’.. hm?

jeśli to bardziej z przodu, to któryś zawór może być nieszczelny, albo są to pierwsze objawy urywających się portek :smiling_imp:

Przyczyną może być;

1. Przestawienie rozrządu o jeden ząbek.
  2. Nie szczelny któryś zawór wydechowy.
  3. Za bogata mieszanka paliwowa.
    Następnym razem posprawdzam Ci to przy okazji ustawiania luzów zaworowych, bo według mojego słuchu są ciasne :face_with_rolling_eyes:

ok, tx
:wink:

szczelinomierz w uchu :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face: kobiety przy tobie musza chodzic na palcach :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face:

…do tego nago :v;

:laughing: :laughing: :laughing:
A przy okazji zapłon nie ma z tym nic wspólnego???
(OT kiedyś moje e23 strzelało jak rajdówka po zdjęciu nogi z gazu-przyczyna dziurawy koncowy tłumik :v: )

Opóźnij sopie zapłon a zobaczysz i usłyszysz jak strzela :grin:

mi też czasem coś puknie w tłumik podczas zmiany biegu 3 na 4.jest to przy niskich obrotach (1400-1600 na trójce ->zmiana na 4). mam wrażenie że zależy to od chwili odpuszczenia gazu prz zmianie biegu. przy “męczeniu” silnika (1000 obr na 4czy 5) po wrzuceniu na luz obroty podnosza się do 1200 pomimo że pedał gazu jest puszczony.