WITAM!
WRZUCILEM JUZ JEDNEGO POSTA W TEJ SPRAWIE (EKSPLOATACJA/NAPRAWY) I DOSTALEM INFO, ZE NAJLEPIEJ ‘ZAGRAJA’ SWIECE JEDNOELEKTRODOWE NGK.
SPRAWDZALEM CO MAJA W INTERCARS I W ICH OFERCIE DO MOJEGO AUTA JEST NASTEPUJACO:
Tylko jakoś w oczy kłuje. Myślę, że można wyróżniać pewne wyrazy, ale czy trzeba wszystko? (Są też inne sposoby) Dla mnie caps lock kojarzy się z kimś krzyczącym (np wołającym o pomoc, lub rodzicem, który właśnie zobaczył moje świadectwo )
Hmmm…
Litery drukowane i pisane…
Niby takie same a troche inne;
Tak mi sie jakos napisalo - nie istotne…
Mialo byc o swiecach, wiec…
Spr vin na jednym z dekoderow - pokazalo, ze silnik m30 b34:
Chassis number 8185854
Vehicle code 5382
Series E24
Model 635CSi
Body type coupe
Catalog model ECE
Production date 1983 / 10
Engine M30
Transmission Automatic
Steering Right
Catalyzer NONE
Additional Information for Vehicle code 5382
Production FROM : 1982/05/01 TO : 1989/03/31
Engine M30 B34
Engine Oil 5.75 Liter
Transmission Automatic
Transmission Model 3HP-22/H
Transmission Oil 3.00 Liter
Rear Axle Oil 1.90 Liter
Coolant(w/o Air Conditioner) 12.00 Liter
Coolant(with Air Conditioner) 12.50 Liter
Brake fluid 1.00 Liter
Remarks :
Engine oil content: in case of repair plus 0,75 l (oil cooler)
Myslalem, ze blad, i ze powinno byc m30 b35
Ale to chyba nie blad, ale znalazlem w necie, ze silnikow m30 bylo 4: b30, b32, b34 i b35.
Wychodzi, ze zgodnie z tym dekoderem mam silnik 3,4 - tez malo wazne
(czy namiary na podobne dekodery z bardziej ‘wnikliwymi’ danymi? - zeby porownac)
Czy swiece dla 3,4 beda takie same jak dla 3,5 - z tego co wynika ze stronki ngk (http://www.ngkntk.pl/index.php?id=1319&pd=1320&t=pkwzuendkerzen&lmf=BMW&h=BMW&m=635+CSi+++++++++++E24) to beda.
Jestem amatorem w sprawach mechaniki, auto mam od niedawna, ale tak sobie rozmyslam…
Kupie ngk v-line dla tego modelu (bez wnikania w szczegoly) i bedzie gralo, si?
A co powiecie na swiece BEHR (cena okolo 6zl/szt)?
I co z BOSH’em - realoem je zaleca (ceny nie znam)?
Moze jestem zbyt drobiazgowy, ale to dlatego, ze szocha mi padla i musze ja do zycia przywrocic, a zaczynam od wymiany swiec na nowe (diagnozy na zalanie silnika slyszalem, a poza tym to fura dawno nie odswiezana, wiec sie jej nalezy) - dajcie znac co myslicie.
Pozdrowienia!!!