Dzis wybrałem sie na przejażdzkę szuchą
i nie wiem czy jest problem czy co ale coś świszczy pod maską. Świst jest tym bardziej słyszalny im więcej gazu tzn. częstotliwośc jego jest zależna od obrotów silnika im większe obroty tym wyższy dzwięk. Świst jest podobny do świstu gdy ktoś próbuję gwizdać, a mu to nie wychodzi. Jak myślice co to moze być bo za bardzo mi sie to niepodoba. Paski są wymienione.. moze kwestia ich naciągu ?
szuakł bym przyczyny w tych paskach ![]()
albo ktos ci turbosprezarke zalozyl w nocy
jak się okaże że Zalew miał rację to poproszę o adres postoju furki w tę że noc ![]()
hehe stoi tam gdzie zawsze
kurde dręczy mnie ten świst jutro w dzień zobaczę moze cos będize widać..
moim zdaniem to wyje wiatrak
, ma nowe paski to się nie slizga…
Czyli wisko do wymiany, tak?
nie, poprostu działa jak należy ![]()
A co ze świstem on tak ma być? :v;
I co znalazłeś świstaka
![]()
A wiatraczek kreci się w miarę luźno na postoju?
znaczy wypuścili chłopaka na wolność ![]()
mati ja tez tak miałem jak wymieniłem silnik i wisko sie zacieło t/z na zimnym silniku wisko nie dało sie obrucic
ale mi to nawet sie podobało bo gwizdało jak bym miał turbine i to dosc dużą ![]()
Wyrzucili zpracy gnoja to sie do mnie przyczepił ![]()
Wiatraczek przed zlotem był OK, a teraz… zobczę ![]()
No i na postoju gites - się kręci.
A nie zakładałeś może wkładki K&N`a ? U mnie jest taki metaliczny świst przy dodawaniu gazu teraz…
Mam tylko naklejkę na obudowie filtra powietrza ![]()
Może motor się przesunął i wiatrak świszczy o chłodnię
Sprwadź poduszki silnika i skrzyni biegów ![]()
kurcze faktycznie muszę to sprawdzić koniecznie
ale na postoju tez jest ten świst wiec jak domniemam to przy ostrym hamowaniu chłodnica byłaby na śmietnik?
Zazwyczaj przy zerwanych poduszkach świst zwiększa się przy większym wysiłkju a nie przy hamowaniu.
Ty już Adaś pisz podręcznik nie pi..dol,
acha - sprzedawaj go za grubą kapuchę… ![]()
P.S.
Dla klubowiczów zniżka… ![]()
W końcu wisko działa jak należy i gwiżdże, że na ulicy się oglądają jakbyś jechał BMW ![]()
Ja w końcu jak do tego doszedłem byłem szczęśliwy ![]()
(Oczywiście potrzebna jest do tego jeszcze plastikowa obudowa chłodnicy i masz dźwięk jak V8)