Tanie ubezpieczenie OC

http://www.tanieoc.pl/index.php?page=home

faktycznie niedrogo.

Bardzo niedrogo. Ciekawe jak wygląda sprawa pozostałych użytkowników samochodu. Np. w link 4 dokładnie pytają kto będzie jeździł samochodem. Czy jak się nie powie że osoba młoda ze świeżym prawkiem a będzie stłuczka czy będzie problem? Na tej stronie nie pytają o to …

tylko wojewodztwo stoleczne :question:

ale jakie to ma znaczenie w przypadku OC?

Nie wiem jakie ma na ubezpieczenie (o to pytam :??: ) wiem że ma na wysokość składki, np. w link 4.

www.tanieoc.pl to agencja ubezpieczeniowa ABPort na bemowie.

Cena z kalkulacji na www (w moim przypadku) różniła się od zapłaconego w końcu o prawie 50%. Co ciekawe Pani powiedziała że to są “średnie” ceny. To poprosiłem tą o 50% niższą od tej z www.. ale akuracik nie miała…

Jest to typowa multiagencja, działa tak samo jak punkty w centrach handlowych “Doradcy Ubezpieczeniowi” - tzn. te same stawki (MA maja lepsze warunki niż mali brokerzy)

Już po wykupieniu polisy, znalazłem stronę www.ipolisa.pl , gdzie po podaniu pełnego info dostałem troszkę lepszą ofertę (szczególnie przy 2 autach bo w cenie jest obowiązkowe ubezp mieszkania, przy dwóch autach płaci się raz)

Natomiast wiek użytkowników auta ma duże znaczenie. W przypadku gdybym chciał aby 6 prowadzili ludzie poniżej 25 roku życia: +30%.

Pozdr.

na tanieoc.pl przez telefon (online podaje sie duzo mniej danych) oddzwonili i wyszlo za rekinka ok 1300

Tak, te wszystkie MAGICZNE agencje, to kit na kółkach.
Z tymi na bemowie miałem tak samo, link4 od 2 tygodni zero kontaktu.
Zostałem więc w Warcie gdzie Ojciec wynegocjował 599 z 728i.

W ogóle warta ma teraz dogodne warunki…

Mnie w końcu w tej magicznej agencji na bemowie wyszło najtaniej - 828zł + 70zł za mieszkanie - obowiązkowe. Czyli 898zł (Cigna) i drugie auto już będzie -70zł

Pozostałe - HDi Samaprzemoc - 917zł
PZU ok 1150zł
Link 4 co do 1zł tyle co PZU
Pocztowe i te inne wszystkie droższe od HDI ok 50-100zł

W ipolisa.pl wyszło mi 690zł + 170zł za mieszkanie, ale odpowiadali 2 dni, a znalazłem ich dopiero w dniu rejestracji. Ale przy 2 autach cena super, jeżeli można mieszkaniowe raz sie płaci.

Ja ubezpieczałem tak: Kierowca: 27lat, prawko 98r, powiat Otwocki, bez możliwosci kierowania ponizej 25lat, zniżki 40% (od maja będzie 50% :laughing: )

W lnk4 zapłaciłem 670zł w tym ubezpieczenie szyb.

Link właśnie przesłał mi ofertę na 479,37 zł

ja mam również taką polisę, a dodatkowo na każde następne auto mam zniżkę 5%

Przy 21 aucie wychodzi 100% zniżki :laughing: Może ubezpieczymy wszystkie nasze auta na jedną osobę :question: :v:

Proponuję na mnie.

Prześlę zainteresowanym umowy darowizny.

Panowie piszecie kwotę OC - a to nie jest wymierne porównanie, wiek, obszar, znizki itp… Dla mnie 700zł będzie tanio dla innego 1100zł będzie tanio , dla innego 500 będzie drogo, kwestia wieku, zniżek , bezszkodowości, miejsca rejestracji…

hehe :laughing: tylko jest problem ubezpieczalnia ma jakąs swoją dolną granicę ile musi wiaść :slightly_smiling_face:

w PZU na samochod w jednym z 3 klubów, minimum 30% stawki podstawowowej.

w PZU 728i za rok: 523 PLNów
(z max znizkami:
60% za bezszkodowość
+5% za kontynuację
+5% za jednorazową opłatę)

W Cignie za roczne oc mojej 628 zaplacilem bodajze 570 pln (nie pamietam,nie sprawdzilem:)