Po miesiecznym oczekiwaniu dostalem dzis tlumik do mojej 635.Wyglada tak samo jak ten pod autem ale …Na karteczce jest opis BMW 528-628csi…I tu pojawia sie pytanie czy w tych autach sa takie same tlumiki koncowe ??Uklad wydechowy zaprojektowany w fabryce jest dla mnie rzecza swieta(po wielu probach z roznymi tlumikami w innych autach seryjny chodzi najlepiej)i dlatego juz mi on nie pasuje …Moze chce ktos kupic ??![]()
z tego jak pamietam to się różnią średnicą rur ![]()
tak właśnie jest, a nie mówiłem “nie sztuka zamówić, ważne co przyjdzie” ![]()
p.s. a jak tam przewody :??:
After Market kieruje sie innymi wytycznymi. Przepisy dopuszczeniowe takich tlumikow sa mniej restrykcyjne, co wplywa niejednokrotnie na unifikacje produkcji - 3xC CENA CZYNI CUDA!
witam przerabialem ten temat i wedlug niektorych producentow np walker jest taki sam ale sa rozne rury albo 42mm albo 50 mm ale co ciekawe moja jak przyjechala z szwajcarii miala caly uklad od 628 a mam 635 i byl na rurach 42mm i byly tylko dwa tlumiki a wedlug ksiazki powinny byc 3 i na rurach 50mm ale wtedy inne sa kolektory wiec tak musuialo wyjsc z fabryki chyba ze ktos zmienil od pocztku wszystko?? zalozylem wiec 2 nowe tlumik na rurach 50mm srodkowy walker a ostatni tesha i gra tylko jest glosniejsza niz byla przed wymiana a uklad jest szczelny wiec nie wiem o co chodzi ale mi sie podoba…