tylne boczne szybki

Dobra panowie - koniec lania wody - czas do konkretów - pytanie mam: Ja się wyciąga tylne boczne szybki. Jak ją odłaczyć od mechanizmu podnoszenia. Skończyły mi się koncepcje (odkręciłęm 2 śrubki co wchodzą w szybe i mechanizm, odkręciłem mechanizm od nadwozia 3 nakrętki) wyciągnałem chrom na dolnej krawędzi okna, boczną prowadnice wyciągnąłem) i pie…a szyba nie chce wyjśc a nie sądzę że trzeba ją z mechanizmem wyciagac. HEEEEEELLPP :sunglasses:

No Adaś - ty to chyba psułeś! :slightly_smiling_face:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=5341&mospid=47199&btnr=51_0345&hg=51&fg=10
dla ułatwienia rysunek poglądowy - jakoś nie widziałem u siebie tych tulejek w które wchodzą śruby nr 4 i podkładki nr 2 i 3 . :sunglasses:

To Tommy

co za spychologia :laughing:

kurcze - nikt nie wyciągał tych szybek ??niemożliwe :sunglasses:

Zaraz, a mechanizm dalej trzyma się szyby?

tak - odkręciłem już chyba wszystko (patrz wyżej) i ni ch..a nie chce mechanizm puścić szyby :sunglasses:

Marku w takim razie ta szmata ze skórką się przykleiła na amen ze starości…
Musisz polać czymś żeby klejsię rozpuścił.
U mnie tego problemu praktycznie nie było bo miałem wybitą szybę. Jednak faktycznie szkło było przyklejone potwornie mocno do szmaty a ta do mechanizmu i za nic nie chciało odpuścić.
Szybiarz przyniósł jakiś rozpuszczalnik do klejów i tym rozpuścił klej.

Mialem ten problem , i nie dalem rady niczym, przyszedl ojciec z gumowym mlotkiem, zaczal nap…lac w mechanizm trzymajac za szybe tak , ze az mi slabo bylo i wyszla i nic nie rozbil ale czy to jest powtarzalne to nie wiem.

:laughing: :laughing: :laughing: dobrze top określiłeś - czy jest powtarzalne :laughing: :laughing: :laughing: ale spróbuje metody Tommiego :sunglasses:

No ja temat przerabiałem, jak już uda ci się odkleić szybę od mechanizmu to czeka cię następna niespodzianka, wyjęcie dolnej listwy nie wystarcza bo szyba nie wyjdzie, musisz zdjąć uszczelkę drzwiową i tam są dwie śrubeczki wtedy zdejmiesz pionowy plastik i szybka twoja

jezu swiety…jak mi wybija to chyba dykte wstawie…

:grinning: :grinning: :grinning: