UKŁAD WYDECHOWY

Paweł, pytał mnie gdzie dobrze i tanio można naprawić tłumik, więc podaję: ul. Harfowa 4. Osobiście z usług przy Harfowej korzystam 8 rok i nie narzekam. Potrafią dorobić każdy tłumik, a za ostatni wydech w szósteczce trzeba zapłacić 200-300 zł z robocizną i dają 1 rok gwarancji.

dziieki Adam za ten adres bo chlopaki dorabiaja tlumiki elegancko i tanio.za caly wydech z 3 tlumikami piec stow z rachunkiem.wszystko nowe i 18 miesiecy gwarancji.widac dobra robote do tego bardzo szybko.dawno nie jezdzilem komfortowo.polecam warsztat.

Cieszę się bardzo :exclamation: Moja siódemka tez myka na takich tłumikach i jest git :grinning:

zara zara - to oni mają w ofercie tłumiki do e24 :question: nie wydaje mi się :exclamation: Jestem ciekawy jak sobie radzą z tłumikiem środkowym od 635 - ma nietypowy krztałt i nie jest okrągły - ino płaski :confused:
A mi jest potrzebny włąśnie środkowy (ma dziurę jak pięść) i końcowy. :confused:

Zamiast środkowego zakładają dwa mniejsze w bardzo fachowy sposób. Muszę przyznać, że jeśli ktoś się nie zna, to myśli, ze tak musi być :grinning:

eeeeeeeeeee ja chce tak jak wypuściła fabrika - w końcu moja e24 ma żółte papiery :sunglasses:

No to muszę Cię zmartwić, środkowego tłumika nikt nie dorabia, tylko oryginał.

powoli dojrzewam do kupna nowych w serwisie (środkowy i końcowy), ale jak już to w niemczech - bo w Polsce w ASO kosztują prawie drugie tyle niż u wroga. :frowning:

Jak już kupisz, to się pochwal, bo jestem bardzo ciekawy ceny :face_with_rolling_eyes:

U mnie wydech oryginalny bo jeszcze w Niemczech zakładany. Srodkowy tłumik jeszcze nawet nie zmienił koloru. Tylny ma wybita datę 1992 i ma mały przedmuch. Wymienię na wiosnę, u nas za końcowy walkera trzeba zapłacić 490 pln. Ale nie przekmujcie się cenami części do BMW. kumpel za piastę z łożyskiem do Clio zapłacił 1000 PLN, a ja przy okazji wymiany tarcz wymieniłem przednie łożysko z piastą i zebatką ABS oczywiście. Niemiecka piasta z łożyskiem i nakrętką dobrej firmy 360 PLN :grinning:

Tak to już jest z częściami. Kopułka w Inter-cars 550 zł, a w ASO 360 zł. Wniosek :question: Zawsze trzeba się zorientować przed wydaniem kasy.

Oj na pewno dam znać co i jak :sunglasses:

Będąc w Anglii kupiłem kopułkę za 10 funtów.

ja na Szeligowskiej (Bemowo) w TraxRacing tez za 5 stow caly wydech nowiutki cichutki :slightly_smiling_face: 3 tlumiki i wszystkie rury…
rowniez polecam warsztat, moja leczy sie tam* od lat

*tam tzn u tego czlowieka, bo kiedys byl w innym miejscu

Marteczku, a może masz ceny w głowie tych wydechów :question: Ja mam oryginały, ale nie są one wieczne, pytam przez ciekawość. Może jak weźmiesz dwa to będzie taniej… Będę miał na zapas :sunglasses:

do mojej za środkowy i końcowy zawołali 300-350 euro za szt. Szczegółowo nie pamiętam
:sunglasses:

upssss, to sporo… :confused: Pomyślę jeszcze :face_with_rolling_eyes:

Do L-jetronic kopułka jest nie droga, bo do motronic’a trzy razy więcej kosztuje.

Nie wiedziałem, że tuż pod nosem ul. Harfowa (mieszkam na Włodarzewskiej) jest tak polecany wartszat:) Jak miło. Napewno skorzystam.

Pod latarnią najciemniej :wink: