Warszawa i okolice: Dobry Mechanik i Dobry Warsztat

Witam,

na początku listopada chcę wstawić swoje auto do dobrego warsztatu z dobrym mechanikiem. A oto co mam na dzień dobry do zrobienia:

1. Podporę wału.
  2. Czyszczenie kanalików w skrzyni automat.
  3. Wymiana wszystkich płynów i filtrów.
  4. Sprawdzenie stanu wszelkich pasków, łańcuchów itp. i ich ewentualna wymiana.

Jeżeli możecie mi polecić jakiś zaufany warsztat do którego mogę wstawić swoje 635 będę wdzięczny.
Jak mysłicie ile kasy na w/w czynności mam szykować?

pan Marek Domaradzki - 603590739 - Połczyńska 60.
Ja jestem zachwycony (od roku), ale Adamowi nie przypasiło, więc podjedź i sprawdź sam. Ceny przystępne. Wiedza ogromna.

Ten Pan specjalizuje się w bmw czy tak poprostu dłubie?

coś mi się obiło o uszy, że robi nie tylko bmw.
Wiem, że w Piasecznie jest warsztat co specjalizuje się w bmw.

nie tylko BMW.
Natomiast ma e23 i e21 w stanie wzorcowym, a nie jaździ do ASO…

ja chyba następnym razem dam szansę serwisowi z Łomianek. Kiedyś zajmowali się moją 750 i nie wyglądali na przestraszonych. to chyba z 635 sobie poradzą :wink:

Nie wypowiadam się… Moim zdaniem więcej opowiada niż…

może ktos jeszcze ma coś w temacie do powiedzenia:)?

nie polecam warsztatu na Ojcowskiej, Fusa też nie, zrobił się teraz od wyższych celów, takich jak nas odwala.

pozostaje Alco i Smorawiński :smiling_imp: …no i ten w Łomiankach

Jest jeszcze Pan do którego jeździ Kuba, ale chyba trudno go nazwać warsztatem.

są jeszcze jakieś warsztaty specjalizujące się w BMW w Wa-wie?

wiec smorawinskiego odradzam odrazu niby pracuja tam profesjonalisci a jak mialem problem to mnie tylko saksowali na 110 zeta i nic niezrobili mowiac ze trzeba wymienic polowe ukladu hamulcowego a wystarczylo zwiekszyc luz na pompie hamulcowej :confused: wiec to nienajlepiej swiadczy o ich wiedzy!! warsztat na ojcowskiej tez radze omijac duzym lukiem mialem okazje tam kiedys byc i wolal bym oddac samochod mojej siostrze do naprawy niz im :grinning: !! natomias w lomiankach chlopaki dosc wysokie ceny maja i moga z was ladnie zedrzec natomiast mysle ze znaja sie troche na rzeczy :exclamation: to by bylo na tyle z moich doswiadczen z warsztatami w Warszawie,a bylbym zapomnial jedynym mechanikiem z ktorego jestem zadowolony jest walsnie znajomy Kuby…

Przejechałem sporo, niegdy się nic nie wydarzyło (no poza tym co się działo w drodze do Poznania :laughing: ), a autem zajmuje się w Wawie jedna osoba - Marcin 888 380 427 :sunglasses: Nic złego nie powiem, robi wszystko z mechaniki i ma o tym duże pojęcie, ma również komputer :bulb: Najważniejsze jest to, że ceny jego pracy są normalne i jak mam coś zrobić w aucie to nie jestem przerażony ani załamany…

Aha, ważne - jest uczciwy :wink:

Kuba,

jednym słowem polecasz Marcina, tak?
Gdzie ma warsztat? Chodzi mi o dzielnicę?

Na Ostroroga, to jest trochę na tyłach cmentarza na Powązkach przy stacji CPN :sunglasses: Wola to jest już chyba :wink:
Polecam, chyba nie zrobi wszystkiego z Twojej listy, ale na pewno dużo i powie Ci również co trza zrobić w najbliższym czasie :sunglasses:

No i to jest konkretna odpowiedź.
Wielkie dzięki Kuba.

czekamy na opinię po wizycie.

Napewno zdam relację, bo to się przyda innym użytwkonikom wspaniałych 6:) Wstawiam ją około 1.11 tak więc na początku listopada dam znać co i jak.
Serdecznie Wszystkim dziękuję za pomoc.

Hehehe nie wiedziałem że o TEGO Marcina chodzi, on ma tu jakiś nick na forum czy coś? Znamy sie od paru lat, robił mi parę rzeczy w e23 , załatwił sielnik taki jak ma Maniek (na tych kolektorach 79, 3,5) w stanie takim że przejechałem 100 tys chyba (bo licznik mi nie dzialal) i nadal igła.
Problem był taki ze jak wyrzucilismy 2.8 na gazniku a wlozylismy 3.5 wtrysk to samochod odpalal i gasl…kombinowalismy tydzien z roznymi szpeniami. Przyjechal Marcin z kolega, polukal sprawdzil miernikiem, podlaczyl jeden dodatkowy kabel do kompa i działa !!

Robił mi też remont silnika 24v 2.0 2 E34. Jezeli chodzi o ceny a przede wszystkim znajomść tematu BMW, to RESPECT.

Skrobnijcie jakieś relacje z jego napraw.

PS. Niedawno do E30 wsadzili jakis silnik 3,6 po tuningu podajże schnitzera, któy remontowali najpierw, z tego co pamiętam 400koni…

Pytalem go ostatnio o zmianę silnika w e21 lub e30 na 3,5 litra, też sie podejmują…

znam go od małolata i jest nielicznym z tych, którym ufam jeśli idzie o robotę… takich chyba jest dwóch Dawid i on :sunglasses:
Włożył Snitzera 3,7 do e30, 400 km nie ma, ale koło 300 na pewno :laughing: na trzy jeszcze dupą zamiata :sunglasses:
A Marcin całe życie robi BMW, czuje to i bardzo lubi - dlatego ja lubię robić u niego podobnie jak u Dawida, miło widzieć jak ktoś czerpie frajdę z tego co robi, a robi bo ma dużą wiedzę :bulb:

Ja napewno będę z jego usług korzystał. Po rekomendacji Kuby i samej rozmowie z Marcinem nie wyobrażam sobie innego speca od mojej szuchy. To co SK napisał jest tylko potwierdzeniem moich wcześniejszych opinii. A może Marcinowi nadamy tytuł naczelnego mechanika Klubu Szuchy na Warszawę:)?

My o nim mówiliśmy :

Marcin, guru BMW:)

Bo znalismy kilku Marcinów, a nie wiem jak ma na nazwisko;)