ja smigam Fiatem Stilo 3d JTD wiec tak samo ON fajne auto ale nie ma sprezenia zwrotnego jak sie przejechalem E24 to jak tylko przekrecalem stacyjke iskierka sie pojawila miedzy mna a tym autkiem
Ja teraz śmigam też gwiazdą na ON ---- 6 była - i napewno będzie - uczulenie zostaje — ale ekonomizer (czytaj żona) narazie niepozwala, jakieś wydatki typu dom i niestety termin zakupu odkładany
Disel też czasem potrzebuje spalić. Miałem kiedyś 525 tds i potrafił w trasie spalić 6,6l ON, a jak 505km zrobiłem w 5h z przystankiem na kawe, to opendzlował 10,5l ON, więc nie narzekajmy…
to duzo, ja kiedys zrobilem trase Wladyslawowo - Lodz z srednia predkosci powyzej 120km a srednie spalanie tez bylo cos kolo 11L ale fakt jechalo sie E39 2,5 tuning fabryczny Nie wiem dlaczego ale poprzedni wlasciciel ograniczyla ją elektronicznie do 220, do 100 rozpedzala sie w 7 sek. Niestety z tego co wiem autko skonczylo zywot sportowca w dosyc tragniczny sposob, podobno smiga teraz na gazie a sportowe zawieszenie to juz tylko wspomnienie
Ja od tej zimy zagarażowałem moje 6. kupiłem VW II TD. Zaden rarytas czy cos takiego, istotne że mało pali i smiesznie tanie graty sa do niego. Moze mi sie uda zaoszczędzić na to żeby moje 6 nie poczuło juz gazu.
Pożądna decyzja !! - Ja teraz też jakby przejściowo jeżdżę dieslem - ekonomizer typu żona, budowa domu i masa innych wydatków - narazie 6 czeka gdzieś kiedyś ją znajde. Garaż robie oczywiście na 2 auta