wielki łomot....

po włączeniu klimy, z pod machą coś okrótnie napier… :frowning: podejrzewam że sprężarka, albo jej sprzęgło :bulb: :question: mam pytanko, czy ktoś wie co wydaje ten dzwięk :question: :question:

na pewno glodne konie mechaniczne :sunglasses:

nie spodziewałbym się serio odpowiedzi w tym poście…:smiley:

no to puśćmy wodze fantazji …moduł

TO JEST TO :bulb:

na pewno coś ze sprężarką albo jej sprzęgłem - otwórz mache - odpal motor i klime - stwierdź organoleptycznie :sunglasses:
Być może to wentylator przed skraplaczem (chłodnicą) tak łomocze bo dostał luzów :confused:

to był post zupełnie na serio… ale już zwalczyłem gada :grinning:

a co łomotało :question:

pasek nie dawał rady uciągnąć klimy…

skoro juz zostal poruszony temat klimy czy sprawdzal ktos jaka jest temperatura powietrza jakie leci z nawiewuw przy wlaczonej klimce :question: :question: jestem bardzo ciekawy jaka ona ma wydajnosc w naszych autkach :face_with_rolling_eyes:

4-7 stopni celsjusza przy wylocie…

to niezle :exclamation: :exclamation: Adas badales to u siebie czy gdzies wyczytales :question: :face_with_rolling_eyes:

u mnie góra 11 a po każdej zimie gdzieś mi tam troche ucieknie i muszę dopełniać

Tak powinno być :sunglasses:
U mnie
e23- 6 stopni C
e24- 8 stopni C

aha :face_with_rolling_eyes: to widze ze u Ciebie 7 lepiej chlodzi :wink: jak schladza ponizej 8 to wydaje mi sie ze jest juz bardzo dobrze :sunglasses: fajny taki chlodny powiew w upalne dni…