Witam i Prosze o Rade...

Witam. Wlasnie Sie zarejestrowalem i od razu zaczne od konkretow. Mam na oku piekna szosteczke 2.8CSI z 83r. do sprowadzenia z niemiec
http://www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=4558546&id=36105498&sc=&make=13&eurofrom=0&euroto=2000&zip= . MOje Pytania To:

1. Co sadzicie o Tym Egzemplarzu? Warto nim sie zainteresowac? Pytam was jako znawcow…
  2. Jak bardzo kosztowna jest eksploatacja takiego cudenka?
    Przyznam ze zawsze e-21 bylo samochodem moich marzen, ale troche sie boje, ze pojde z torbami przy tym wozku. Nie chodzi mi tu o paliwo, ale o koszty serwisowania i ew. napraw. Boje sie jeszcze, ze bede musial jezdzic po Polsce w poszukiwaniu czesci. Prosze poradzcie cos w miare szybko, zeby nitk mi jej nie zawinal…
    Bede wdzieczny, za jakiekolwiek rady
    Pozdrawiam.

no ten tego, jak by to powiedzieć, to nie jest E21 :grinning:

a co do kosztów to przegląd w ASO to jakieś 2000 zł

a to przepraszam…ale jak samochod wam sie podoba…Cena przegladu raczej astronomiczna…

witam Cię, myślę, że porywasz się na najdroższy model BMW w utrzymaniu :sunglasses: Jeśli nic nie możesz zrobić sam to jest to pewien problem…
Osobiście mam, używam i nie płaczę, ale ostrzegam, że są to koszty - poczytaj forum to się dowiesz :wink:
Za tą cenę auta są różne, zdjęcia niczego nie oddają poza kolorem :cry: Nei doradzę bo się boję…

Nie są to auta pierwszej młodości i zgrzeszyłbym jesli powiem, że są bezawaryjne.
Jeżeli nabierząco będziesz wszystko naprawiać, to mniej odczujesz finansowo, ale jak zapuścisz auto, to łączny koszt napraw Cię przerazi. Takie to są auta, wymiana świec 6 sztuk, oleju 6 litrów w zasadzie wszystkiego po 6 :wink:

Mi sie podoba!
Przeglad do 08.05 tez raczej dobrze rokuje, tylko ta cena jest az za bardzo atrakcyjna. Za moja (starsza i ubozej wyposazon) 3 m-ce temu dalem 1/4 wiecej. Mysle, ze jechac nalezy, poczytaj tylko forum zeby wiedziec na co zwracac uwage. A co do utrzymania - dla mnie szostka to moje hobby, a na tym sie nie oszczedza. Jesli ma to byc tylko srodek transportu to odpusc, sa mniej wymagajace sprzety…
Pozdrawiam i (mam nadzieje) udanego wyjazdu!

…dobrze powiedziane. 100% popieram.

Auto na zdjęciach wygląda ładnie - jak jeszcze nie jest zardzewiała to tylko brać. Co do kosztów to nie jest to najtańsze auto - wręcz przeciwnie - jedno z dróższych w utrzymaniu (jeśli chodzi o części typowe dla e24 - blacha itp)

I po problemie…Samochodzik zostal sprzedany..:frowning: Pozostaje szukac dalej. Problemw tym, ze lubie zadkie samochody i wyjatkowe tak jak szosteczka…:frowning: ale chyba to przekracza moje mozliwosci… Pozostanie szukac innych beemek, choc napewno wrazenia nie beda akie same.
Pozdrawiam