Zakup e-24 - "Fenix z Popiołów"

Cześć:) Dawno nie odwiedzałem aktywnie forum więc wszystkim piszę: Dzień Dobry.
6 to niestety nieuleczalna choroba i znów wzieło mnie na jego posiadanie. Wiem, że zaraz odezwą się głosy na forum w stylu “ale to już było”:). Nie ukrywam, że to co zrobił Kuba ze swoją 6 jest dla mnie inspiracją, zarówno jeżeli chodzi o czas wykonania jak i “prawie” końcowy wynik. Jeszcze raz gratuluje Kuba!!!
Jako, że na naszym ukochanym rynku polskim jest kilka 6, które mnie interesują, ale nadają się wyłącznie do remontu mam kilka pytań:

1. Na co dokładnie zwrócić uwagę przy potencjalnym zakupie 6, które np. stało 1, 2 lata nie ruszane?
  2. Jak się ma dostępność części mechanicznych do 6 wyprodukowanej przed 82r.?
  3. Czy posiadacie może listę max. wyposażenia 6 przed i po 82r.?
    Z góry dzieki za aktywność w odpowiedziach:)

az hche die powiedziec … a widzisz !!! …
ad1: masz sie w niej zakochac … ja swoja kupilem po postoju trwajacym od 1986 roku czyli … 20 lat . zobaczylem .. wpadla w oko i jest a ogledziny trwaly okolo 5 minut bez odpalania silnika .. czyli wymiernie jesli trafisz na auto stojace 2 lata powinno wystarczyc ci okolo 30 sekund
ad2:z mechanika nie ma wielkich problemow poza niektorymi detalami jak jakies tam mosty ze “szpera” , “barany” , “bilsztajny” itd … gorzej z reszta elementow (czyli wszystko poza mechanika)
ad3:wiadomo im bardziej wypasiona tym lepiej ale zeby klima i skora nie przyslonila ci calej reszty … a najbardziej wartosciowy i piekny jest co ??? ORYGINAŁ … BEZ WZGLEDU NA WYPAS
pozdro

Najważniejszy punkt.

Adam już dorosłem, nieźle to brzmi co?:slight_smile: tylko oryginał. No może poza zamianą koloru:)

Mowa o kupnie a nie o renowacji :laughing:

się rozumie:)