Witam !!
Ostatnio padl mi modul auto stalo dosc dlugo bo jakies 2 miesiace, nio ale wymienilem auto zapalilo bez problemu no ale, pali jakies 80 litrow na 100 km strzela ogniami z wydechu i ledwo co jedzie… Myslalem ze to zaplon i zawiozlem do mechanik, on troche przyspieszyl i niby napcozatku owiele ladniej chodzila ale pozniej znowu cos sie dzialo ;/ i dochodzila tylko na luzie do 4 tys obrotow i tyle. Nie wiem co sie dzieje moze mi cos doradzicie
a jakie to auto?
ja tak kiedys mialem u siebie i okazalo sie ze to dziurka w ukladzie wydechowym , komputer przeszedl w tryb awaryjny i dokladnie tak to wygladalo a ze auto troszku stalo to mogl rudzielec cos tam wyzrec?
a pewien jestes ze ten modul wlasciwy zalozyles?
Auto 628 Modul napewno nie jest oryginalny, ale mechanik mi powiedzial ze powininien pasowac. Aaa i np jak pale ja rano to za pierwszym razem jak przekrece to tal lekko lapnie i zgasnie pozniej znowu tylko coraz wiecej coraz wiecej i za 6 lub 7 razem lapnie i juz chodzi muisze gazowac chwile i pozniej jak sie na grzjee ma wolne obroty. I wymienialem jeszzcze cewke.
628CSi nie zuzywa calych 30 litrow na 100km na torze wyscigowym wiec jakie 80
Moze zawiesil Ci sie przeplywomierz, takie zuzycie niemozliwe jest moim zdaniem z najwiekszymi nawet problemami w zaplonie, benzyna leje sie prawdopodobnie ciurkiem. Jak dasz po gazie robi sie z tylu czarno??
Do tego wolne obroty kulawe lub ich brak. A auto faktycznie nie jedzie jak przepływka sie zawiesi… to moje doświadczenia
I teraz pytanko: na jaki sterownik/moduł ów mechanik go wymienił? co się działo przed jego wymianą? ja sie na tym nie znam na tym ale wiem jedno: " jeżeli cos ma przeznaczenie do A to nie podejdzie do B " po krótce…
stawiam na najbardzej zawodną pierdołę w układzie wtryskiwacz rozruchowy.
odepnij od niego przewód paliwowy i zobacz wtedy (tylko go zaślep przed odpaleniem silnika )
Jesli normalnie spalalaby calkiem zgrubnie mowiac 15l na 100km to Twoja spala 65L wiecej
Idac dalej daje to 6,5L na 10km oraz ponad 0,65L na 1km nadmiarowego paliwa.
Jesli to zuzycie o ktorym piszesz jest prawdziwe to sam lejacy wtryskiwacz rozruchowy nie przeleje moim zdaniem takich ilosci paliwa. Moze nie dziala Ci w ogole sterownik i w ogole wszystkie 7 wtryskow jest non stop w pozycji otwartej, a paliwa leje sie tyle ile przetloczy pompa przez reduktor cisnienia i otwarte wrtryskiwacze. No ale to dziw , ze auto w takim razie jezdzie w ogole
Marek ma racje, taka ilosc paliwa zwlaszcza przy malych obciazeniach i nie maksymalnych obrotach jest w silniku M3028 absolutnie nie do przepalenia wiec nadmiary splywaja zapewne do oleju. Jak niedlugo uslyszysz nieprzyjemny stukot to znaczy ze masz zatarty silnik.
tak przy okazji to moja bmw nie jest na wtryskach tylko gazniku :P:) tez sie wlasnie dziwie nio ale napawde zalalem za 15 zl pojechalem w trase a tu zgasla mysle co jest kur*** grane ;/ dolalem paliwa i jak zloto pozniej znowu za 10 zl i juz nic nie ma przjechalem lacznie 7 km za 25 zl
niee wycieku nie ma a ci nyslicie o ogniach z wydechu ?? moze paliwo jakos sie nie spala i odrazu do tlumika leci czy cos takiego nie wiem nie znam sie na tym