10,2

Mineło juz troszkę czasu jak przestałem jeździc na gazie :grin: i tu moje ździwienie na benzin moja 728 spaliła tylko 10.2 średnio na 100km ,myślałem ze jak paliła mi gazu 15-17 l to benzin weźmie najmniej 13-14 a tu miłe zaskoczenie 10,2 jazda mieszana trasa miasto ,zrobiłem okolo 1000 km co prawda to i tak wychodzi okolo 50 zł na 100 ale mysle ze to nie jest taka wielka tragedia tym bardziej ze teraz w miesiacu robie okolo 500 a nie 4tys km jak kiedys

a mi na pierwszym zbiorniku po remoncie, tylko miasto (głównie na dwójce) 17,1 :smiling_imp:

Helmut, ale mam nadzieje że dotarłeś wcześniej silnik?
Bo tak od razu po remoncie katować :grinning: Choć kiedyś słyszałem że silnik należy docierać tak jak się będzie poźniej jeździć, czyli dobrze robisz :laughing:
Co do spalania, to ja sie nie dziwię, bo moja na autostardzie w Niemczech wzieła mi 8 litrów, a jechałem spokojnie 100-120km/h, choć nikt mi w ten wynik nie chce uwierzyć :face_with_rolling_eyes: Już prędzej wierza w odwrotny rekord, tzn 40 po mieście, na przyśpieszonym mocno zapłonie :laughing:

To jak o spalaniu mowimy to moja 6 mi spala ok. 14litrów głównie miasto z próbami spokojnej jazdy.

silniczek już dotarty , ma zrobione całe 1800 km po remoncie :grinning: aha niedługo wizyta na hamowni i cała prawda wyjdzie na jaw :wink:

ja ci wierze , choć mi też nikt nie chce :slightly_smiling_face:

Na zwyklej skrzyni i niesportowej sredniej jezdzie 628CSi palila mi srednio 10-11L /100km, wiec nie mam powodow komukolwiek tu nie wierzyc. Musze jedynie zastrzec, ze nie bylo w tym jazdy w korkach w ktorych raczej nalezalo by liczyc motogodziny niz kilometry, wtedy spalanie drastycznie rosnie.

rośnie rośnie :astonished: juz jest na kompie 11.5 ale pozwoliłem sobie dosc duzo razy cisnac gaz, pozatym regulowałem przepływke bo jeszcze cos mi szarpała na niskich obrotach

kilka lat temu wracałem z Marcinem z koszałkowa na dwa auta i średnio wyszło nam jakieś 8-9 litrów :sunglasses: jazda była na prawdę spokojna :sunglasses:

na kacyku trzeba powoli… :face_with_rolling_eyes:

…wychodzi jakieś 4-4,5l/100km :grin:

na 2 auta - ale kto kogo ciągnoł :grin:

pięknie, i weź tu się podziel :laughing:
zaraz będzie nie kto kogo, tylko kto komu, a w ogóle to nie spalili tylko wypili i nie na dwa tylko na dwóch - ech, te chłopy to mogą :sunglasses:

Moje e24 ciągnąc e24 Dawida na holu z mazur przy prędkościach często pod 160 km/h i więcej spaliło około niecały zbiornik. A było tych kilometrów około 500 :laughing: Także … fajnie było 3 e24 jeden za drugim te dwa pierwsze nawet calkiem blisko, bo z biegiem kilometrów brakowalo sznura :grin: Fajnie tak powspominać… :face_with_rolling_eyes: ale cóż jeszcze troszkę i będzie dobrze … :grin:

Normalnie LONG WEHICLE :v;