Mineło juz troszkę czasu jak przestałem jeździc na gazie
i tu moje ździwienie na benzin moja 728 spaliła tylko 10.2 średnio na 100km ,myślałem ze jak paliła mi gazu 15-17 l to benzin weźmie najmniej 13-14 a tu miłe zaskoczenie 10,2 jazda mieszana trasa miasto ,zrobiłem okolo 1000 km co prawda to i tak wychodzi okolo 50 zł na 100 ale mysle ze to nie jest taka wielka tragedia tym bardziej ze teraz w miesiacu robie okolo 500 a nie 4tys km jak kiedys
a mi na pierwszym zbiorniku po remoncie, tylko miasto (głównie na dwójce) 17,1 ![]()
Helmut, ale mam nadzieje że dotarłeś wcześniej silnik?
Bo tak od razu po remoncie katować
Choć kiedyś słyszałem że silnik należy docierać tak jak się będzie poźniej jeździć, czyli dobrze robisz ![]()
Co do spalania, to ja sie nie dziwię, bo moja na autostardzie w Niemczech wzieła mi 8 litrów, a jechałem spokojnie 100-120km/h, choć nikt mi w ten wynik nie chce uwierzyć
Już prędzej wierza w odwrotny rekord, tzn 40 po mieście, na przyśpieszonym mocno zapłonie ![]()
To jak o spalaniu mowimy to moja 6 mi spala ok. 14litrów głównie miasto z próbami spokojnej jazdy.
silniczek już dotarty , ma zrobione całe 1800 km po remoncie
aha niedługo wizyta na hamowni i cała prawda wyjdzie na jaw ![]()
ja ci wierze , choć mi też nikt nie chce ![]()
Na zwyklej skrzyni i niesportowej sredniej jezdzie 628CSi palila mi srednio 10-11L /100km, wiec nie mam powodow komukolwiek tu nie wierzyc. Musze jedynie zastrzec, ze nie bylo w tym jazdy w korkach w ktorych raczej nalezalo by liczyc motogodziny niz kilometry, wtedy spalanie drastycznie rosnie.
rośnie rośnie
juz jest na kompie 11.5 ale pozwoliłem sobie dosc duzo razy cisnac gaz, pozatym regulowałem przepływke bo jeszcze cos mi szarpała na niskich obrotach
kilka lat temu wracałem z Marcinem z koszałkowa na dwa auta i średnio wyszło nam jakieś 8-9 litrów
jazda była na prawdę spokojna ![]()
na kacyku trzeba powoli… ![]()
…wychodzi jakieś 4-4,5l/100km ![]()
na 2 auta - ale kto kogo ciągnoł ![]()
pięknie, i weź tu się podziel ![]()
zaraz będzie nie kto kogo, tylko kto komu, a w ogóle to nie spalili tylko wypili i nie na dwa tylko na dwóch - ech, te chłopy to mogą ![]()
Moje e24 ciągnąc e24 Dawida na holu z mazur przy prędkościach często pod 160 km/h i więcej spaliło około niecały zbiornik. A było tych kilometrów około 500
Także … fajnie było 3 e24 jeden za drugim te dwa pierwsze nawet calkiem blisko, bo z biegiem kilometrów brakowalo sznura
Fajnie tak powspominać…
ale cóż jeszcze troszkę i będzie dobrze … ![]()
Normalnie LONG WEHICLE :v;