pojawiają się czasem na ten temat jakieś wzmianki więc może oddzielny temat…
Myślałem o tym sporo i wymyśliłem, że niewiele mamy do zaoferowania telewizji (oczywiście z ich punktu widzenia) i teraz moje uzasadnienie… (do bólu obiektywne)
W jakich okolicznościach 6 może pojawić sie w telewizji??
do rozwalenia jak w TOP GEAR - naszej telewizji na to nie stać (i kto odda swoje 6 do rozwałki ? )
jako young timer np. Motor Vision Classic - ale u nas to duże fiaty itp. i był nawet program “Legendy PRL”
jako obiekt tuningu - myślę jednak, że więcej osób chce obejrzeć , jak przykkleic brewki do seicento a showcary wszelakie to chyba nie dla starej 6 tylko raczej dla nowej.
Od drugiej strony patrząc to jak klub miłośników moze pojawic się w TV??
relacja ze zlotu - tylko niestety tv stawia na ilość czyli DUŻE zloty (garbusy itp) gdzie jest w czym wybierać i jest tłum ludzi bo jak nie samochód to jakąś d… da sie nakręcić i oglądalność jest
relacja z rajdu - czyli w naszym przypadku POWAŻNY rajd zabytków na który chyba nie bardzo są samochody jeszcze w naszych szeregach (przed '80 w idealnym stanie)
relacja ze spotkania miłośników marki - moglibyśmy się pojawić jako perełka wśród miłośników BMW, ale niestety przeciętni kierowcy, widzowie, i ludzie uważają fanów BMW za $@#$@%$%… i relacje jakie widziałem zazwyczaj dotyczyły kolejnego wypadku na zlocie wariatów drogowych BLA BLA BLA… M-power z Torunia kiedyś miał taką wtope chyba… wiec to tez nie dla nas
A teraz najważniejsze
CZY CHCEMY BYĆ W TELEWIZJI ???
uff… wydusiłem to z siebie
a moze jednak nie. Pewnie M power Club czy klub GOLFA chce. Czyli auta z brewkami i sportowa koncowa. Moim skromnym zdaniem… fani pieknych aut i hobbysci BMW dobrze wiedza o nas.
Ja cały czas kombinuje zrobienie programu o odnawianiu szóstki ale teraz z braku czasu sie za to nie zabiorę a poza tym ta którą mam jest w zbyt dobrym stanie Ale powoli szukam M635 w stanie do remontu i wtedy aktualna pójdzie do nowego właściciela i będzie program do TV Taki chytry plan na wiosnę.
Tak poza tym to pomimo że jeszcze nie jeździłem swoją dużo to już na każdym kroku spotykam się z dużym zainteresowaniem. Można się poczuć jak w reklamie werters oryginal, i co najlepsze to jak spotykam drugi raz człowieka co mu się szóstka bardzo podobała, to już słyszę że oglądał szukał na necie, widział do kupienia To jest jednak choroba zaraźliwa
Ja tam długo się nie udzielam, ale moim zdaniem to na h..j nam jakiś Zientarski czy telewizja, jak kiedyś przyjdą sami to ok. jak nie to kij im w oko, . Jeśli któryś z nas ma 6 w idealnym stanie to teraz są Legendy Motoryzacji, a wtedy wszyscy chętnie pooglądamy.
W pełni popieram Helmuta i takie same wnioski wyciągnąłem, a dylematy i temat wyszły, bo znowu ktoś wspomniał o Zientarskim i jakiś czas temu ktoś pisał o tv w Koszałkowie…
dlaczego - gość dość ciekawie opowiada - widać że wpływ na jego styl gadania, miał Wołoszański (ten typek z sensacji XX wieku) - ja osobiście nie mam zastrzeżeń do tego programu
Przynajmniej jakiś “osobowy” sposób prowadzenia programu a nie jeżdżący samochód i głos z poza ekranu, jednego i tego samego lektora. A co do informacji to, moim zdaniem, “lepszy rydz niż nic” …
hehe - toć to pisze że ma styl mówienia ala Wołoszański - ale mnie osobiście to nie przeszkadza - formuła programu jak i sam program jest bardzo ciekawy - dla mnie osobiście to jeden z najlepszych programów TVN-TURBO. (może dlatego że interesują mnie starocie :roll:) - ale faktem jest, że brakuje mi Motorvision Classic