Gdyby ktoś chciał to oglądać to trzeba bardzo dokładnie przetrzepać jak zostało zrobione, w dniu oględzin miało tylne nadkola ulepione ze szpachli, strona kierowcy kiepsko urzeźbiona i kształt mocno odbiega od oryginału leciutko puknięty przód, lakier na nadwoziu z ogromnym progiem → poniżej pasków w dół prawie 1.6mm od pasków w górę było 0.4-0.6, zmierzyłem z ciekawości, ale można to było wyczuć organoleptycznie
Tak to wyglądało kiedyś na tych borbetach
Zdjęcia jakieś z oględzin mam na dysku dla zainteresowanych
Auto jest już moje - miałem niedawno MB W126 SEC i teraz E24, trochę nie planowałem ale jak się pojawiła niezgnita totalnie E24 z bardzo rozsądnym wnętrzem to była pozytywna decyzja po SECu tęskniłem za jakimś jezdnym klasykiem
Kilka E24 widziałem i niestety była agonia za 10-15-20kPLN i więcej…
Nie do końca zgodzę się z niby 1.6mm - u mnie wyszło ok. 400-500um i faktycznie nadkole z lewej strony tył już więcej. Niemniej jednak nie był nigdy mocno uderzony - jedynie lekko nosek do poprawy. Pewnie i tak całe pomaluje i przykleje oryginalne paski
Tutaj same spojlery M-Technic (to są ori BMW) wraz z Sportsitzami w bardzo dobrym stanie to ładnych kilka kPLN.
Pomoże ktoś z rozkodowaniem VINu? 7 cyfr to: 8150004 - tak jest to 5. wyprodukowana sztuka z M30B28 w drugiej serii - CS1. Oryginalnie Szwajcar. Kupiony w 2009 w CH i jeździł w PL. Abgas ostatni 233kkm. Widziałem dokument zakupu z CH i nie było tanio kupiony jak na tamte lata…
Fajnie, że zamierzasz ją dopracować, ja jej nie skreślałem! tylko doradzałem kolegom z forum dokładne przetrzepanie przed zakupem
Mi w tamtym momencie całokształt nie wystarczył, mimo fajnej ceny, faktycznie super wnętrza i motoru jak dzwon bałem się co zobaczę jak zacznę zdejmować lakier, ale na pewno była malowana po tym jak ją oglądałem, skoro piszesz, że już nie jest tak grubo to może ktoś poszedł po rozum do głowy i ją w końcu zdrapał, ogarnął jakieś reperaturki tam gdzie był kit, choć np kształt tylnego nadkola po stronie kierowcy dalej nie jest za ciekawy… co do spoilerów to tu był i jest “tylko” M-technic z tyłu, skompletowanie reszty M-pakietu nie będzie łatwe, chyba, że właściciel dodał Ci jakieś fanty o których nie było mowy w ogłoszeniu.
Powodzenia w działaniach i jak byś chciał coś jeszcze się dowiedzieć jak to wyglądało 2 lata temu to pisz śmiało na PW, mam jakieś fotki z oględzin, co do numerów to z rozkodowaniem VIN-u z tego rocznika nie pomogę…
Ciesz się autem, jak przyjdzie odpowiedni moment to zrób co i jak trzeba a nie słuchaj po drodze wszystkich mądrali którzy szukają aut, które istnieją tylko w ich głowach.
VIN’u nie zdekodujesz przed 1983r., pokazuje jedynie że to LHD E24 628 CSi manual z 02.1982r. Mój ojciec miał SEC’a 500 z 1989r. i osobiście uważam że po za “jezdnością” jest to jednak lepszy samochód od E24, no i z dostępnością części było o wie łatwiej. Szóstka to fajne auto ale z częściami to ostatnio jest jakaś masakra.
SEC obecnie też ma duże problemy z częściami. Jednak jest więcej aut na części. Niestety wszyskie SEC to automat i V8 - koszty napraw przynajmniej 2-3x to co M30.