635 CSI manual poszukuję

Witam,

Na wstępie podkreślam że jestem amatorem wiekowych BMW, ale żaden ze mnie specjalista techniczny w tej materii. Kiedyś miałem E28 którą do tej pory wspominam jako jedno z najfajniejszych aut którymi jezdziłem.
Mam wielką chęć odtworzyc moje wszelkie pozytywne emocje związane z “rekinami” dlatego od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zakup E24, poszukuje auta niekoniecznie w super stanie, ale z dobrym wyposażeniem.
Doprowadzenie do stanu b.dobrego traktował bym raczej hobbystycznie, domyślam sie taka inwestycja pochłonie sporo kasy i czasu. Na teraz mam budżet ok. 12000pln, na otomoto wpadła mi w oko taka sztuka: OTOMOTO - nowe i używane samochody i motocykle oraz części samochodowe. Ogłoszenia motoryzacyjne.

Gadałem z gosciem i podesłał mi dodatkowe zdjęcia wynika z nich że auto blacharsko prezentuje sie słabo, środek tez raczej do wymiany /tapicerowania. Auto jednak ± miesci sie w budzecie(zakładam że bym cos utargował)
Z dodatkowych mankamentów - klima jest ale nie działa, tak samo elktryczny szyber i zdaje sie że tylne szyby

Zakładając że silnik i skrzynia biegów zgodnie z zapewnieniami jest w porządku nadal wydaje sie to być kusząca. Co sądzicie, a może ktoś ma jakieś inne propozycje.

Podkreślam, że nie potzrebuje auta gotowego do jazdy na już, raczej wolał bym doprowadzić je do poziomu który mnie zadowoli.

Pzdr