635 na na m6 zmiana problemy

Ja nie mam takich kompleksów. Poza tym co tu porównywać :question: Duże coupe ważące 1600 kg z przełomny lat 70/80 z współczesnymi jakimiś popierdziawkami :question: Uważam, że jesli ktoś chce autko do miasta takie które na kazdych światłach będzie zawsze pierwsze to niech szuchę zotawi w spokoju :bulb:

Moja propozycja dla nowego Kolegi:, jeżeli masz egzemplarz samochodu taki, jak E24 :sunglasses: proponuje zostawić oryginał. W moim domu szucha ma największy silnik, ale nie jest najszybsza. Przy obecnej motoryzacji, jaka możemy spotkać na naszych drogach, często można się naciąć na diesla czy jakiegoś innego sprintera. Najczęściej bywa tak, ze, czym mniej spojlerów i kolorowych części tym większe prawdopodobieństwo, mocnego auta. Jakiś czas temu miałem możliwość pojeździć Audi A3. Zwykle, trzy drzwiowe, czerwone. Wsiadłem, odpaliłem, pojechałem. Spotkałem na drodze kilku kierowców, którym nie spodobało się, iż w słoneczny letni dzien. podróżuje na włączonych światłach - rozumiecie, auto nie moje :smiling_imp: trzeba uważać – no i w trakcie manewru wyprzedzania dodawali „gazu” :confused: . Finalnie bilans wypadu zakończył się wynikiem 10:0 w wyprzedzaniu, a jeden koleś miał duuuuże kłopoty :smiling_imp: . Nie pisze tu o tym, ze jestem takim dobrym kierowcom, nie nie, po prostu wyręczała mnie technika. Auto miało silnik 3,2 (250 PS) :sunglasses: , permanentny napęd na 4 kola :sunglasses: :exclamation: :sunglasses: plus kilkadziesiąt rzeczy również nie widocznych na pierwszy rzut oka, poza kolami 18” :exclamation: żeby zmieścić hamulce. Prawa fizyki w zakrętach tego modelu nie dotyczyły. Drugi punkt mojej wypowiedzi chciałbym oprzeć na braku wiedzy u ludzi, którzy myślą, ze da się przespawać, wyciąć i przykleić a auto może od tak sobie jeździć po drogach. Trochę mniej ignorancji do cyklu projektowania :exclamation:

witam wszystkich widze ze temat zmian w e24 nie jest popularny tutaj.ja nie jestem zwolennikiem drastycznych zmian np w ospoilerowanie ale w kwestii napedu jak najbardziej.zreszta gdyby zadne zmiany nie byly popularne to na jakich felgach i oponach bysmy jezdzili? czy wszyscy maja np 14 15 lub trx-y. a szerokosc 195 jak w orginale?powiem szczerze ze nie widzialem 6 na takich felgach wiec jesli zachowujemy orginal to nie ma mowy o takich zmianach a filtry sportowe a tlumiki a radia jak orginal to orginal czyz nie tak?nie zamierzam wstawic motoru u kowala tylko zeby pasowal nie ma mowy o cieciu lub spawaniu czegos w aucie. jezeli nie podejdzie trudno ale skoro fabryka wypuszczala m6 z silnikiem s38b34 to wlozenie silnika s38b36 z m5 nie moze byc az tak niewykonalne tym bardziej ze tem wywodzi sie z silnika m30 fakt ze starym wydaniu 3453 a nie jak u mnie 3430 jednak to dalej bmw wiec czas pokaze .decyzje podejme po majowce.pozdrawiam wszystkich. a co do kolegi ktory jezdzil a3 po czesci sie z nim zgadzam nowe auta sa najezone elektronika i prowadza sie kosmicznie.jezdzilem juz roznymi autami swoimi czy cudzymi np rs4 z9/2005 i to jest kosmos ale!
wlasnie radosc z jazdy bez elektroniki esp asr i takich tam 6 jest cudowny i tylko dlatego jeszcze ja mam bo radosc z jazdy no i gang silnika lepszy nawet niz w rsie 420 koni powiem ze nosilem sie z zamiarem kupienia sl 600 r 129 auto kosmos szpan itd ale bez tego czegos i nie kupilem chociaz jezdzilem na razie szesc!

…W zeszłym tygodniu zginął mój kolega zaraz przed Wyścigami w Warszawie :cry: Żółta e36 318IS jechał 150km/h…to wystarczyło a nawet mniej wystarczy, napisałem to tylko w celu przestrogi, Szybko jeździć każdy potrafi ale to niestety nie wystarczy…

Są to tylko opinie i nie zrażaj się nimi, każdy z Nas ma prawo robić ze swoją e24 co tylko chce.

W swoim wywodzie tez uzylem slowa “propozycja”

Zrozumialem z Twojej wczesniejszej wypowiedzi co innego. Przepraszam za niezrozumienie.
Byc moze jestem przewrazliwiony, ale widzialem m.in. co sie dzieje z ukladem wydechowym na hamowni silnikowej jak niefortunnie przesunie sie hak (podwieszenia). Uklad zostaje na ziemi ku mizernej radosci pozostalych uzytkownikow drog.

przyczyną większości tego typu zdarzeń, jest fatalny stan dróg i nie zawsze duże umiejętności kierowców :face_with_rolling_eyes: pokazywali to w “karambolu” na tvnturbo :cry:

pokazywali ten wypadek w karambolu na tvn-turbo - chłopak wyleciał na poprzecznej nierówności, wpadł na barierke, obróciło go na dach i jeszcze bokiem w filar uderzył. Fakt prędkość musiał mieć sporą - ale w tym pomogł jeszcze zły stan drogi :sunglasses:

a to był kompakt?

Tez to ogladalem w TVN Turbo , to bylo coupe e36 zolte ,

z symulacji komputerowej to bylo tak jak mówicie , ale na takiej drodze 150 km/h to juz troche glupota , tam byly 2 pasy ruchu , wystarczy ze przechodzil by przez droge jakis zablakany pieszy i gotowa katastrofa , kazdy taki ( wariat bedzie do czasu tak jezdzil jak nie dostanie nauczki , jedni wiekszej drudzy mniejszej )

Nasze drogi nie sa stworzone do takich predkosci
pozatym czytalem na jakiejs stronie www ze tydzien po tym wypadku 2 chlopaków pojechalo w po miejsce gdzie zginol kierowca zoltej coupe zeby zaswiecic znicze i w tym momecie wlecial w jednego tak samo wybity w powietrze przez ten garb peugot albo ford nie pamietam ,22 lata chlopak zginol znowu

w niemczech maja super drogi a i tak sa wypadki , nawet na tych najlepszych , wiekszoc to za duza predkosc

Rajdowi kierowcy gina na rajdach a naprawde dobrze jezdza czasami nawet nie na rajdach

o czym wy dyskutujecie?!gość się pyta o doświadczenia w wyimanie silnika , a tu dyskusja na tematy moralne…poza tym każdy swój mózg ma,prawda?więc żeby było bezpiecznie to powinni wszyscy 1.0 pomykac?ustawe można by przeforsować,jakies podpisy zebrać skoro tylu tutaj obrońców ładu i porządku na drogach…

witam znowu pozdrowienia dla wszystkich klubowiczow jak nie zagladam chwile a tu tyle postow rzeczywisciw predkosc jest zabojcza ale troche wyobrazni i mozna zyc dalej powiem szczerze ze moja ulubina pora na jezdzenie to niedziela raniutko jak lato to nawet szosta malo osob na drogach i piekny zapach drogi lata trawy i lasu ulubiona trasa to start legnica zlotoryja lwowek jelenia szklarska karpacz a potem albo powrot normalnie albo przez kapele jak macie blisko sprobujcie aha teraz przez kapele nie radze bo kosmos dziury po takiej drodze mam dosc na tydzien dwa i znowu spokoj kazdy jest inny ja lubie wlasnie tak pokatowac auto i siebie.a ze zmiana motoru poczekamy po majowce rozmawialem juz z pewnym panem z wawy na ten temat co robil auto filonowi (sorry nie znam imienia ) jago e28 na taki motor i mowi no problem ale spokojnie czas pokaze a nawiasem mowiac jakies opinie na temat tego czlowieka fachowiec ?pozdro szesc!