witam jeszcze raz klubowiczow.kupilem silnik od e34 m5 z zamiarem wsadzenia do swojej szosteczki.pojawily sie jednak problemy inny most lapy silnika itd.wiem ze jest to zrobienia bo widzialem e28 z takim motorem. chcialbym to jednak zrobic w miare bezinwazyjnie bez ciecia spawania itdkto dysponuje jakimis informacjami na ten temat.moze jakis kit albo cos podobnego.pewnie zapytacie po co dlaczego?poprostu brak mocy.latam rzadko ale ostro i nie moge jak auto nie jedzie wiecej jak 230.pozdro dla wszystkich szesc!
jesli masz brak mocy to kup sobie M5 e34 i juz
a swoja droga to po co komu jezdzic szybciej niz 230 po naszym pieknym kraju
a jesli sie juz bedziesz upieral ze chcesz takie auto z takim wlasnie silnikiem to licz sie ze seryjne hamulce bedziesz musial wywalic na smietnik bo nie wyrobia
poza tym zawieszenie zapomnij o nim przy takich predkosciach o kosztach nie ma chyba sensu nawet mowic
ale zycze powodzenia ![]()
Albo 540i e34
a ja wolę e24 z takim silnikiem ![]()
i kto to mówi ![]()
kto hamuje ten nie jedzie ![]()
ja również życzę powodzenia
ps. jak nie dasz rady to chętnie odkupię silniczek ![]()
hmmm szkoda trochę przerabiac tak kultowe auto jak 6 chyba koledzy dobrze doradzają lepiej kupic E34 M5 niż bawic się w przeróby ale jak bardzo chcesz to życze powodzenia Pozdro ![]()
Kazdy robi z autem to co uważa za stosowne. Jedni chca pozostać przy oryginale, inny wolą chybryde. Chyle czoła i mam nadzieje że uda Ci się coś takiego stworzyć. Jazda pewnie będzie kosmiczna ![]()
Ja nie jechalem jeszcze wiecej niz 230 wiec nie wiem o co chodzi z ta aluzja ![]()
Wielu juz takich bylo co nie hamowalo i latarnie po chodniach zaliczalo
wiec ja mimo wszystko polecam czasem wytracac troche predkosc ![]()
a tu do kogo aluzja ![]()
zapomnijmy ze wogole mowilem o jakis aluzjach ![]()
![]()
nasz watek stal sie niebezpieczny wiec lepiej go zostawic juz w spokoju ![]()
A w ogóle po co hamulce latającej e23
![]()
Adam jak to co po
zeby zwolnic troche i ominac stodole ktora i tak nie zatrzyma 7 ![]()
A kogo chcesz zabic oprócz siebie ??
inny też jest kolektor ssący, przez który nie wejdzie ci silnik do komory ![]()
a witam witam widze ze temat szeroki co do celu cel jest jasny co do hamulcow mam tez z m5 a kolektor mierzylem caly silnik i jest wyzszy tylko o 2 centy wiec chyba bedzie ok to tyle marzen.a wkladam to bo jezdze szybko i brakuje no i sprobojcie sie scigac np z dieslem np tdi 150 i jest lipa bo mozna wtopic a to przykra sprawa wtopic z dieslem
szanowne grono, kolo legnicy jest piekny kawalek autostrady po kapitalce, wiec trzeba sie jakos rozpedzac, a i obwodnica wydaje sie byc sympatyczna
a co do diesli to racja, ale tylko po zakretach bo puzniej puchna a mam tylko malo litrazowe 6, wiec moze podreguluj…
Co do tej obwodnicy to trzeba uważać bo często niebiescy stoją, no i od jakiegoś czasu stwiają też fotoradar
Co do diesel-i to mam inne zdanie , wiadomo ze nowe potrafia nie zle zakrecic kolem
jednak ja ustaialem do pionu 330 w dieslu na wlasnie tej autostradzie A4 tyle ze od mojej strony , to odpadaja przy predkosciach , a testowalem goscia moja 528 e28 , przy 180 juz zjechal bo bylem szybszy , wpradzie szucha nie mialem okazji ale na A4 nie boje sie narazie nikogo , mialem kilka okazji scigniecia sie i wypadalem naprawde dobrze
spalanie tez odpowiedznio do tego wypadlo
dzieki za zainteresowanie rzeczywiscie diesle maja buta na poczatku pozniek u nich troche gorzej generalnie wyprzedzil mnie do tej pory jeden pojazd a miznowicie e 500 tez z legnicy wiec porazka nie bolala tak bardzo moze dzisiaj dolacze reszte foto jak znajde czas szesc