635 - Wrocław

Oglądał ktoś może ten egzemplarz?

http://allegro.pl/bmw-e24-635-csi-arctis-blau-manual-i6718269452.html

Podłączam się ciekawością :slightly_smiling_face:

ja tez jestem ciekawy, czy ktos widzial na żywo. natomiast oglądałem duże zdjęcia, no i one troche prostują względem ogłoszenia :slightly_smiling_face: na pewno oba nadkola tył rude.

ideału się nie spodziewam, ze zdjęć wygląda przyzwoicie…

Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum. Byłem i oglądałem ten egzemplarz. Generalnie nie jest źle ale jest do zrobienia. Ruda atakuje i to mocno. Progi do zrobienia, dolne ranty drzwi zgnite i to tak, że można urwać spory kawał. Tylna klapa miękka na rantach, do zrobienia. Psiknięta chyba sprayem, bo kolor fatalny. Odpalała na 4 gary tylko. Gość nie pozwolił otworzyć szybra, bo ponoć jest powłoka na aucie i by się porysowałą(?) To tyle z negatywów. Specjalnie się już później nie przyglądałem, bo wiedziałem, że nie biorę.

Z pozytywów. Ruda nie atakuje elementów nośnych, podłoga ok, komora silnika ok. Bardzo ładny środek. Kompletna jeśli chodzi o elementy karoserii, chromy itd.

Na pewno nie jest lalka. Blachę trzeba zrobić. Ja szukałem albo bardzo ładnej, mogła być nawet droższa, albo do zrobienia ale tańszej. Wybrałem tą drugą opcję.

Jak byłem, to stała jeszcze za 46900 zł.

Może jest tak, że to powłoka właśnie trzyma to auto w ryzach :wink:

Podobnie jak kolega Orbit, spodziewałem się że będzie przyzwoicie ale opis z oględzin jak i opis samego ogłoszenia już tak nie kusi.

a tak z ciekawości co znalazłeś? wisiało też gdzieś na necie? bo sam się rozglądam od jakiegoś czasu i tak obserwuje co się dzieje nieśmiało

Wszystko jasne. Szukam dalej. A swoją drogą to niedługo trzeba będzie 100kpln położyć, żeby kupić zdrową sztukę :wink:

Wziąłem też 635 w manualu ale 1988 rok z października z klimą. Też do zrobienia, mechanicznie ok, jeździła do końca. Blachę i tak robię i tak, więc nie miało to dla mnie jakiegoś większego znaczenia. A blacharsko jest zdrowsza. Progi, drzwi, podłoga wszystko ok. Trochę nadkola do poprawy i jakieś pierdoły. Niestety środek ma dużo gorszy i trochę będę musiał się napocić żeby odzyskał dawny blask, no ale bez odrobiny wysiłku nie będzie tej satysfakcji z osiągniętego rezultatu. :slightly_smiling_face: Ten egzemplarz z ogłoszenia jest trochę strzałem w stopę, bo gość chce kasę za to, że częściowo ją doprowadził do stanu, który z fotkach wygląda ładnie, ale i tak ją trzeba zrobić. Więc płacenie dodatkowo za coś co i tak trzeba poprawić jest trochę bez sensu. Chyba, że ktoś szuka auta na 2 sezony i chce się za nie zabrać potem, to wtedy tak.

a można spytać od kogo kupiłeś tą CS2?

Jasne, że można. :slightly_smiling_face:
Od tego gościa, który wystawia tę z tematu. Bardzo ogarnięty koleś. Ma tego trochę. Wszystkie do mniejszego lub większego zrobienia.

:face_with_rolling_eyes: :grin:

Ciesze się, że przynajmniej to się zgadza.
Odpuszczę sobie komentarz do pierwszego posta.
Odpowiem tylko na pytanie zadane przez telefon parę dni temu- Nie. Nie zrobię Ci żadnej listy z resztą samochodów, które mam na sprzedaż, nie mam już nic do sprzedania Tobie i Twoim znajomym.

Hej, miło znowu pogadać. :slightly_smiling_face:
Nie wiem dlaczego tak się spinasz. Przecież byłem u Ciebie z ogarniętymi ludźmi, którzy nie raz mi pomogli i w tych tematach się trochę orientują. Wiesz dobrze czego szukałem i mi dokładnie taki samochód sprzedałeś.
Pierwszy post pisałem bez żadnych złośliwości.
Chyba nie zaprzeczysz, że mój blacharz włożył od razu rękę w dolny rant drzwi i wyrwał spory kawałek rudej? Motor odpalał od strzała ale zastany i nie chodził na pełnym gwizdku. Klapę tylną sam skomentowałeś i doskonale wiesz jak jest zrobiona. Napisałem, że nie jest do natychmiastowego zrobienia i można nią polatać, może tu też kłamię? Przecież nie napisałem, że jest złom od Mirka. Zaznaczyłem, że jest super środek, a ruda jest spokojnie do ogarnięcia.
Tak jak napisałem wyżej. Szukałem albo bardzo dobrego egzemplarza za nawet wyższą kasę, albo gorszego za niższą. Egzemplarz z ogłoszenia jest akurat pomiędzy, więc mi nie odpowiadał. Co nie znaczy, że komuś nie przypasuje. Sam wiesz, że ze środkiem tej, którą od Ciebie wziąłem będę się trochę bujał.
Moim zamiarem nie było oczernianie Ciebie, czy Twojego ogłoszenia, bo wydaje mi się, że napisałem tak jak jest. A może dla Ciebie ten stan to lalka? Sam wiesz co masz, wiesz, że masz fajne samochody, a spinasz się nie wiadomo o co.

Tak czy siak warta zainteresowania wg. mnie - ze względu na to że jest to wersja EU, manual i jest w atrakcyjnym kolorze. Ciężko o szóstke w ciekawej specyfikacji, teraz tylko same amerykańce na sprzedaż, ze zderzakami na botoxie… :stuck_out_tongue: