635CSI na gaz

taaa… coś w tym jest. Cieszę się też że coraz więcej osób skłania się do wersji 6 + coś. Ja może przesadzam bo moja 6-tka stoi głównie w garażu ale cały czas uważam ze najlepsza marka samochodu na codzienną jazdę to “służbowy” :wink:

..i jeszcze jedno, wydaje mi się że są instalacje gazowe na których można jeździć ale moim zdaniem są one montowane w fabrykach, jak np Volvo. Wtedy są dobierane do konkretnego samochodu i producent gwarantuje niezawodność. Pewnie i dokładane instalacje też mogą być dobrej jakości tylko na takie nas poprostu nie stać a nawet jeśli stać to po co wstawiać instalacje skoro ma sie dużo kasy …no chyba że dla ekologii, tak to jest wytłumaczenie

nie mogę się pochamować: Łyżwa, dajesz jakieś służbówki jak ktoś już ma “6” w garażu :question: taaak :question: To ja się piszę, może być nawet oklejona, mała i z małym motorem… :face_with_rolling_eyes:

…dostałem ostatnią :wink:

cholera, a może ktoś inny ma :question: czekam na propozycje… tylko nie piszcie, że można za 200 zł miesięcznie okleić swoje auto cudzą rekramówką :laughing:
Tym będzie chyba Maniuś zainteresowany - on lubi naklejki :wink:

tak jemu napewno by sie spodobala taka duza na maske :grinning: , a co do fabrycznych ins.gazowych i ich jakosci wykonania i niezawodnosci nie jestem przykonany poniewaz szfagier mial opla z taka instalacja kosztowala ona cos kolo 6 tysi a byla to najbardziej zawodna rzecz w tym aucie :exclamation: byc moze inne marki robia lepsze instalacje ale jedno jest pewne tania to ona napewno nie bedzie..

nie słyszałem żeby opel fabrycznie montował instalację, może szwagrowi kit wcisneli.

Ja też nie słyszałem o czym takim.

moze zle sie wyrazilem :flushed: chodzilo mi o to ze zostala ona zalozona do nowego samochodu w oploskim serwisie :wink:

a w rzeczywistości się okaże, że instalacja jest made in Spain… :sunglasses:

dla mnie to moze byc i made in japan :grinning: juz mamy tylko opla na Pb wiec mi to wisi :sunglasses: ale to nie zmienia faktu ze nawet drogie instalacje zakladane w nowych samochodach sa klopotliwe :exclamation:

tak, tylko jest to ciekawa forma oszczędności, która dużo kosztuje :sunglasses:

ja słyszałem o oplu astrze classic z fabryczną jnstalacją gazową. nawet był mniejszy zbiornik paliwa, a obok butla gazu.

jeśli chodzi o rodzaj gazu do silnika m30, to tylko sekwencja. chyba najmniejsze starty na zachowaniu auta. jednak moim zdaniem gaz to sk€rka za wyprawkę. oszczędności na paliwie wydaje się na instalacji i a potem na naprawach silnika, wydechów i ins. elektrycznej. pozatym kto robi 6-ką 25000km rocznie ?

Maniuś, nawet więcej… :face_with_rolling_eyes: ja bez gazu robie prawie 20 000… :face_with_rolling_eyes: mam duże długi w związku z tym :wink:

a ja nie mam długów :laughing: bo mam e30 316i zagazowaną. Sie ma sie tanio jeździ :laughing:

Ja robię znacznie więcej niż 25 tys, bo wyjdzie mi ok 40 tys w tym roku, a tu oszczedności naprawdę widać. Dzięki nim mogę sukcesywnie w autko inwestowac, aby jego życie trwało możliwie najdłużej. Dziś dostało nowe tarcze z przodu no i klocuszki oczywiście. W ten sposób calutki przód mam już nowy.

o i proszę - jest jeden któremu gaz dobrze służy. Ale fakt jest taki ze ceny paliw w Polsce zaczynają przekraczać zdrowy rozsądek. Gaz dochodzi już do 2 zł a pb95 do 4 zł - tragedia. I w tym momencie rozumiem m.in. Jakuba że jeździ na lpg.
Cóż ale ja i tak LPG nie założe - mam czym jeździć taniej :slightly_smiling_face:

ja też - metro i autobus :laughing:

hehe może się zdziwisz ale na przeciwko bloku mam przystanek, no i wsiadam o 8:36 w “9”, kasuje bilecik za 2zł no i wysiadam na przystanku dosłownie obok roboty. Więc też mam tańszą alternatywę :grinning:

dobra panowaie koniec tych rozwazan jakis srodek transportu jest tanszy :sunglasses: i tak wszyscy wiemy ze nasz do nich nie nalezy :smiling_imp: i nawet gaz tego nie zmieni :exclamation:

trochę się dziwie, masz przy robocie taki ładny parking, a i odległość od roboty nie duża, ja mam gorzej bo dochodzą parkomaty :face_with_rolling_eyes: - dziwie się, ale rozumiem :wink: