witam,
mam pare pytań:
JAKI GAZ NAJLEPIEJ ZALOŻYĆ DO BMW 635CSI (najtańszy czy z kompyterem)?
CZY SĄ JAKIES PROBLEMY? ORAZ JAK JE WYELIMINOWAĆ?
ORAZ INNE INFO ZWIĄZANE Z LPG W SZUSTCE.
pozdr
daro
witam,
mam pare pytań:
JAKI GAZ NAJLEPIEJ ZALOŻYĆ DO BMW 635CSI (najtańszy czy z kompyterem)?
CZY SĄ JAKIES PROBLEMY? ORAZ JAK JE WYELIMINOWAĆ?
ORAZ INNE INFO ZWIĄZANE Z LPG W SZUSTCE.
pozdr
daro
Jaki gaz? Zwariowałeś. JEDYNE PALIWO TO Pb98 lub 99+.Jak założysz gazownie to będziesz miał same problemy!Których nieda sie wyeliminować. ![]()
Wrzuć na luz z gazem, a jesli? To tylko sekwencyjny wtrysk gazu…
A ja mam zwykłą prostą instalację i nie mam żadnch problemów. Podkreślam żadnych. Nie wiem co to strzały, gaśniecie szarpanie itp. A oszczędności ogromne.
Jakubie nie chodzi tylko o to co napisałeś… Ty jestes zadowolony, ponieważ instalacja gazowa spełniła Twoje oczekiwania, dlatego mówie o instalacji z sekwencyjnym wtryskiem gazu, bo ze zwykłej instalacji nie jestem zadowolony…
Jak się jeździ prędkością patrolową, to wszystko jest ok, ale jesli chce sie pojeździć tak jak na szóstkę przystało, to zwykła instalacja nie daje rady a przy tym spala ogromne ilości gazu, więc nie ma o czym mówić…
Powiesz, ze mozna zawsze przełaczyć na pb-to juz nie jest to ![]()
Weź tylko pod uwagę fakt, że nie do każdej 6 założysz sekwencję. Niestety. ![]()
Wiem o tym ![]()
gaz, gaz, a potem do lasu i ognisko! ![]()
…no w końcu jakiś nowy ciekawy temat ![]()
Ciekawe jak to Ty byś się daro czuł jakby Ciebie zagazowano
Adam ma racją jak masz się bujać autem w pozycji typu zimny łokieć to gaz się nadaje, ale zapomnij już, że na światłach obiedziesz jakieś GTI lub Gsi, a to już wstyd ![]()
temat - rzeka. Ile ludzi tyle opinii - najczęściej negatywne, ja nie zabieram zdania - bo nie mam gazu (i nie będę miał) w mojej e24.
Chyba lepsze jest inne podejście - jak chcesz tanio jeździć to kup sobie coś taniego (fiesta, golf itp - teraz tego dużo naprzywozili i tanio można kupić) i sobie zagazuj. Albo Borewicza - najczęściej już mają gaz.
Wg mnie jest to lepsze wyjście z sytuacji
A szóstkę oszczędź ![]()
Gaz to gaz !!
6 bez gazu na niedziele — a innym autem na codzień - ![]()
coś bym powiedział, ale jakby kolega Daro poczytaqł Forum bliżej to poznałby nasze opinie i zdania na tego temata… ![]()
Generalnie zgadzam się Mareczkiem - tanio to się szóstkę daje tylko umyć
Jest to najdroższe BMW w utrzymaniu, pozorne oszczędności z inst gazowej mogę przynieść więcej kłpotu niż korzyści (pękające głowice, częste zmiany świec, przewodów, strzały itp… ). Ja nie zagazuje bo mnie na to nie stać ![]()
wszystko zalezy od stanu e24.jezeli jest sredni to nie widze przeszkod zeby latac na lpg.ladnej sztuki szkoda.oszczednosci sa duze a moc przyzwoita.gsi i gti to i tak samochodziki,a poza tym scigac sie na prostej?
moje pierwsze e23 umarło od gazu
, teraz będę sie bardzo długo zastanawiał nad gazem… Taniej wchodzi kupić drugie auto do jazdy na codzień. Np e21 na gażniku z gazem… ![]()
ooo i to jest dobra idea
a dużo e21 jeździ już na gazie i można tanio kupić - raz bokej kupił e21 z lpg za 600 zł - tylko że silnik był do wymiany - ale instalacja prawie nówka ![]()
.. i taką poproszę ![]()
bardzo niepodobaja mi sie wypowiedzi kolegow ktorzy nie chca ci doradzic-no moze to zle slowo ale z doswiadczenia powiedziec jaki wplyw ma gaz na …nie tylko 6 ale i z pewnoscia inne auta.na pewno od gazu nie pekaja glowice-bo dzieje sie to rowniez za sprawa benzyny i ropy(a te wioda w tym prym) i to nie ze wzgledu na paliwo lecz nieumiejetna eksploatacje i naprawy.jesli silnik jest w dobrej kondycji to gaz w zasadzie nie powinien znaczaca skrocic zywotnosci silnika(a tu opinie sa podzielone i niektorzy twierdza ze gaz potrafi wydluzyc zywotnosc silnika,ale wydaje mi sie ze nie dlatego ze jest to gaz tylko ze takimi autami jezdza ludzie raczej oszczedni i robia to chyba dosc delikatnie
).warunkiem dobrej pracy silnika na gazie jest sprawna instal. elektryczna wysokiego napiecia oraz szczelne zawory.wybuchow gazu nie jestesmy sie w stanie uchronic.aby temu zapobiec zaklada sie tzw. anybumy ale one bardzo “dlawia” silnik ktory poprostu nie “oddycha” bo nie ma czym.brak mu powietrza.gdy to wyciagniesz to predzej czy pozniej musisz szukac przeplywomierza…(tak jak ja)…nastepna rzecz-wiadomo ze jezdzac na gazie benzyna stoi-wtedy zapiekaja sie wtryski,niszy sie pompa paliwowa ktora “dmucha” benzyne do silnika przy zamknietych wtryskach.po czasie silnik pracujac na benzynie kuleje i zdycha.nie ma czym jechac.nawet jak zdemontujesz inst. gazowa-instal. paliwowa jest w oplakanym stanie.u mnie zaczelo sie to dziac po ok 6-u miesiacach.fakt ze po zatankowaniu dobrej jakosci gazu(np. na BP) pojechalem prawie 230 km/h ale na benzynie golf 1.6 da mi rade.charakterystyka pracy silnika na gazie jest zupelnie inna.brak przyspieszen z niskich obrotow,duze odczuwalne uzaleznienie od jakosci gazu.opisalem tu oczywiscie zwykla tradycyjna inst. gazowa moze wtrysk sekwencyjny gazu jest lepszy ale z pewnoscia nie zapobierzy on nieszczeniu niepracujacej inst. benzynowej.
generalnie je jako stary gazownik mowie NIE dla gazu przynajmniej w tym modelu.jest to auto ktore do ostatnich swoich chwil powinno dobrze spalic laczka i dawac z powodzeniem rade bunczucznym golfom i crx-om.opcja 6 bez gazu + drugie auto na codzien jest najlepsza.jesli nie wymagasz od 6 zeby zapiepszala tak jak Wszechmogący nakazal to zamontoj gaz dobrej jakosci u dobrego specjalisty tak zeby ingerencja w auto byla jak najmniejsza.ja swoja 6 sprzedaje chce kupic druga bez gazu i jakas padaczke do jazdy na codzien…taka jest moja opinia wyplywajaca z doswiadczenia i sadze ze koledzy mnie popra a ty zrobisz jak uwazasz.gaz jest tanszym paliwem i bardzo rozpowrzechnionym w polsce,ale dlatego ze relacja zarobki-ceny paliw sa zatrwazajace.chec zalozenia gazu jest w pelni zrozumiala(moze nie dla tych co maja kase).z pewnascia gdybysmy oplywali w dostatki w ogole nikt by nie pojal tego tematu…
pozdro wszystkim ![]()
dostaniesz medal za wylewność w opisach
Niech no Cię tylko spotkam… ![]()
oooo i to była konkretna i wyczerpująca wypowiedź na ten temat, użytkownika e24 na lpg. W pełni się z nią zgadzam ![]()
Si, ale najważniejsze, że ten użytkownik gazu napisał, że następnej e24 nie będzie gazował
A ma ten człowiek duże doświadczenie…