Oxblood BMW Sportsitze M-Technik - podobno 1% E24 ma ten kolor
Wymieniłym:
fotele przednie
fotele tylne
podłokietnik
pody
tylną półkę na szarą, była czarna spłowiała na granat
tylne boczki
Do wymiany: przednie boczki - sam pasek skórzany, ale mam jeden, drugi muszę wykombinować
Fotele w naprawdę niezłym stanie. Nic się nie porozłaziły, nie są pęknięte.. W zimę przeprowadzę małą renowację. A oto efekty samego mycia i mleczka z Deichmana
Lewe przed czyszczeniem, prawe po…
Lewe po czyszczeniu, prawe przed:
I pytanie do Was, jak wam się podoba. Miałem mocno mieszane odczucia. Myślałem że będą bardziej wiśniowe. Po zamontowaniu pojechałem do Radka (Radość) i siedzieliśmy, staliśmy koło niej… Stwierdziłem że są genialne :hyhy: Radek chyba też…?
Proszę o odpowiedź w kwestii podoba nie podoba , nie brać pod uwagę oryginał - nie oryginał. Recaro zafoliuję i na strych
Mnie się podoba
A co do oryginalności, to moim zdaniem nic nie tracisz, bo zawsze przecież możesz wrócić do czarnych Recaro, albo korzystając z okazji je profesjonalnie odświeżyć (bo chyba boczki masz w nich “rozczłapane” )
Macias, Ty to chyba kino robisz w domu, że tyle foteli chcesz
Ano dwa lewe, dwa lewe… Dywany lecą od Turka.
Grigorij, tak lekko rozczłapane, ale generalnie jak zauważyłem Recaro nie są takie ostre jak Sportsitze, są dla grubszych.
A właśnie. Powiem Wam że opcja Sportsitze powinna być tylko w opcji ze Sportbremsen sprzedawana. Trzymają genialnie, już drifta pięknego strzeliłem. Przy Recaro mnie zaczynało wynosić z fotela i panikowałem, teraz już cały czas w pasach jeżdżę… Korci do szaleństwa że nie wiem.
A teraz ide w kimę, bo je czyściłem do 4tej rano, a od 7:30 montowałem
chico, a masz boczki skórzane czy skajowe? Na fotce z otomoto są skajowe - bez przetłoczenia, ja mam skórzane z przetłoczeniem. Tzn że były dwa rodzaje, a np. w Cherry cyba tylko skajowe bez przetłoczenia.
wg mnie recaro cię nie trzymało bo masz w nich “rozklapane” boczki przy udach (tak mi się widzi) …
Ja osobiście bym nie zamienił recaro na żaden inny typ fotela … uważam że sportsitse są delikatniejsze w konstrukcji, bardziej podatne na uszkodzenia i zawsze miałem wrażenie że mają niższe oparcie.
A kolor twoich mnie osobiście się nie widzi … ni to brąz, ni to czerwień … może live lepiej to się prezetuje niż na fotach. Do pełni szczęścia powinien być założony dywan w tym kolorze - to by dopełniło całość …
Jak już się bawić w “czerwony” wystrój to bardziej bym widział to:
Marek, dzięki za szczerą opinię :piwko: Dywanu w tym kolorze nigdy BMW nie robiło.
Moje Recaro nie bardzo odbiegają od tych na czerwonej fotce. Jak miałem Recaro, ledwo dłoń wchodziła między tunel a fotel. W Sportsitze 1l butelka napoju energetycznego może wypaść
Ni to czerwień ni to brąz - dokładnie to kolor bordowy
**
Macias napisał:**
sport sitze są węższe i płytsze, mają także niższe oparcie. wiem co mówię, bo dwa tygodnie jeździłem e24 z RECARO, a dzisiaj wsiadłem do e30 w której mam sportsitze i bałem się że z nich wypadnę, a była to tylko spokojna jazda do sklepiku osiedlowego . poza tym sport sitze miałem już w kilku autach i zawsze trzeba było je spawać bo się łamały. mają one kostrukcję ażurową z wytłoczek blaszanych. są wprawdzie dużo lżejsze niż RECARO, ale jednocześnie dużo mnie wytrzymałe. zawsze przełamywało się siedzisko i urywały mocowania oparcia
oj nie bardzo … miałem kiedyś fotel sportsitse od e28 i porównywałem go z moimi w byłej e30 - wygladały identycznie. Chyba że coś przeoczyłem.
A e28 jest to samo co e24.