635csiA CS/1 Oxblood Sportsitze - KotSylwester

Zrobiłem małe zmiany w autku…

Było tak…

Schwarz Recaro:

A jest tak:

Oxblood BMW Sportsitze M-Technik - podobno 1% E24 ma ten kolor

Wymieniłym:
fotele przednie
fotele tylne
podłokietnik
pody
tylną półkę na szarą, była czarna spłowiała na granat
tylne boczki

Do wymiany: przednie boczki - sam pasek skórzany, ale mam jeden, drugi muszę wykombinować :stuck_out_tongue:

Fotele w naprawdę niezłym stanie. Nic się nie porozłaziły, nie są pęknięte.. W zimę przeprowadzę małą renowację. A oto efekty samego mycia i mleczka z Deichmana :wink:

Lewe przed czyszczeniem, prawe po…

Lewe po czyszczeniu, prawe przed:

I pytanie do Was, jak wam się podoba. Miałem mocno mieszane odczucia. Myślałem że będą bardziej wiśniowe. Po zamontowaniu pojechałem do Radka (Radość) i siedzieliśmy, staliśmy koło niej… Stwierdziłem że są genialne :hyhy: Radek chyba też…?

Proszę o odpowiedź w kwestii podoba nie podoba , nie brać pod uwagę oryginał - nie oryginał. Recaro zafoliuję i na strych :wink:

hmmm, do tej grobowej czerni wygląda całkiem, całkiem :grin: , to ja poproszę te twoje czarne RECARO, a poza tym to zawsze lepiej niż dwa lewe fotele :sunglasses:

p.s.
a gdzie masz do kpl. te latające perskie dywany :v;

Mnie się podoba :wink:
A co do oryginalności, to moim zdaniem nic nie tracisz, bo zawsze przecież możesz wrócić do czarnych Recaro, albo korzystając z okazji je profesjonalnie odświeżyć (bo chyba boczki masz w nich “rozczłapane” :question: )

Macias, Ty to chyba kino robisz w domu, że tyle foteli chcesz :laughing:

Ano dwa lewe, dwa lewe… Dywany lecą od Turka.

Grigorij, tak lekko rozczłapane, ale generalnie jak zauważyłem Recaro nie są takie ostre jak Sportsitze, są dla grubszych.

A właśnie. Powiem Wam że opcja Sportsitze powinna być tylko w opcji ze Sportbremsen sprzedawana. Trzymają genialnie, już drifta pięknego strzeliłem. Przy Recaro mnie zaczynało wynosić z fotela i panikowałem, teraz już cały czas w pasach jeżdżę… :v: Korci do szaleństwa że nie wiem.

A teraz ide w kimę, bo je czyściłem do 4tej rano, a od 7:30 montowałem :laughing:

[ Dodano: 14-07-2007, 17:45 ]
Acha: Moje spostrzeżenia:

Siedzi się wyżej, bliżej, ciaśniej niż w Recaro.

To najwazniejsze :lol>

Wygląda bardzo ładnie myślałem, ze bedzie przecietnie ale naprawde ładnie.

Znalazłem dopiero dzisiaj fotkę na dysku. Zachwycałem się nią wtedy. To było zaraz po tym jak kupiłem swoją, albo tuż przed…

HA HA ! Mam takie same!

1% E24 je miało a już 3 użytkowników forum 6.com.pl :grin:

Wyglada bardzo ładnie 100% lepsze niz zwykle sicny jak mam ja

chico, a masz boczki skórzane czy skajowe? Na fotce z otomoto są skajowe - bez przetłoczenia, ja mam skórzane z przetłoczeniem. Tzn że były dwa rodzaje, a np. w Cherry cyba tylko skajowe bez przetłoczenia.

ech…mam takie w e28 :face_with_rolling_eyes:
ale sam już nie wiem , bo mam przeszycia pionowe ,a nie poziome, poza tym identyczne
to ja mam sportsitze?

bo w e23, e28 i e30 przeszycia foteli były pionowe :laughing: , a co myślałeś, że to RECARO :sunglasses:

E28:

wg mnie recaro cię nie trzymało bo masz w nich “rozklapane” boczki przy udach (tak mi się widzi) …
Ja osobiście bym nie zamienił recaro na żaden inny typ fotela … uważam że sportsitse są delikatniejsze w konstrukcji, bardziej podatne na uszkodzenia i zawsze miałem wrażenie że mają niższe oparcie.
A kolor twoich mnie osobiście się nie widzi … ni to brąz, ni to czerwień … może live lepiej to się prezetuje niż na fotach. Do pełni szczęścia powinien być założony dywan w tym kolorze - to by dopełniło całość …
Jak już się bawić w “czerwony” wystrój to bardziej bym widział to:

:sunglasses:

normalnie wygląda jak warszawa :smiling_imp:

Marek, dzięki za szczerą opinię :piwko: Dywanu w tym kolorze nigdy BMW nie robiło.

Moje Recaro nie bardzo odbiegają od tych na czerwonej fotce. Jak miałem Recaro, ledwo dłoń wchodziła między tunel a fotel. W Sportsitze 1l butelka napoju energetycznego może wypaść :v:

Ni to czerwień ni to brąz - dokładnie to kolor bordowy :grin:
**
Macias napisał:**

To dobrze bo mam kompleks blach WOT :grin: :grin:

sport sitze są węższe i płytsze, mają także niższe oparcie. wiem co mówię, bo dwa tygodnie jeździłem e24 z RECARO, a dzisiaj wsiadłem do e30 w której mam sportsitze i bałem się że z nich wypadnę, a była to tylko spokojna jazda do sklepiku osiedlowego :grin: . poza tym sport sitze miałem już w kilku autach i zawsze trzeba było je spawać bo się łamały. mają one kostrukcję ażurową z wytłoczek blaszanych. są wprawdzie dużo lżejsze niż RECARO, ale jednocześnie dużo mnie wytrzymałe. zawsze przełamywało się siedzisko i urywały mocowania oparcia :confused:

Pojade do Rodość-i i porównamy, jak na moje oko nie ma porównania. Co do E30 to chyba to są inne Recaro niż w e24…

oj nie bardzo … miałem kiedyś fotel sportsitse od e28 i porównywałem go z moimi w byłej e30 - wygladały identycznie. Chyba że coś przeoczyłem.
A e28 jest to samo co e24. :sunglasses:

we wszystkich bmw z tamtych lat fotele były takie same. zarówno RECARO, jak i sportsitze