A może taki kolor nadwozia ??

Wg. mnie ciekawie to wygląda - i to ktoś tę M3 tak polakierował !! :sunglasses:

nawet nie chcę wiedzieć ile kosztuje pomalowanie na takie cudeńko :laughing: Ale mnie się bardzo podba… :astonished:

był kiedyś na sieci Mercedes cały wypolerowany i podobnie to wyglądało- rzeczywiście super, ale jest mały problem: taki samochód może służyć jako demo car, bo nie można nim się poruszać po drogach ze zwględu na odblaski i oślepianie kierowców. Niestety:(

Firma w Poznaniu tak maluje auta. Kosztuje sporo(Seicento ok 40 tys PLN)

czyścić trzeba często :wink:

… to do mieszkania ani jednego elementu z chromu nie kupiłem a auto miałbym tak pomalować? Nigdy!

calkiem fajny pomysl na zrobienie autka :grinning: ale jakos tak dziwnie wyglada z boku przez te dorobione nadkola i progi :confused:

umieściłem linka jako ciekawostkę :grinning: - ja osobiście jakoś bym nie widział swojej modelki w takich “barwach” :sunglasses:

Ładna - ubezpieczyć - zrobić mały wypadek :wink: - i pzu z torbami leci

juz Adas sprobowal(mimo woli) i nie zabardzo mu to wychodzi.

Podstawą do porządnej wyceny auta, jest skrupulatna dokumentacja poparta rachunkami…

co masz na myśli mówiąc “skrupulatna dokumentacja”?

jest to dosc idiotyczne ale chodzi zapewne o to iz auto Adasia jest zarejestrowane jako kolekcjionerskie (opinie rzeczoznawcow,wpisy do rejestrow )i wartosc jego rozni sie :question: :question: :question: :bulb: od pojazdu zarejestrowanego zupelnie normalnie jako zwylke auto :exclamation: to samo tyczy sie zabytkow(ja mam cala sterte papierow,opinii,zdjec,opisow).zwyklak bedzie zapewne 2 moze nawet 4 razy mniej wart od auta zarejestr. jako zabytek,poza tym gdy wartosc szkody przewyzszy wartosc auta to albo zostanie ono skasowane lub wyplacone zostana marne pieniadze,jesli chodzi o kolekcjionera badz zabytek musi on zapewne zostac odbudowany :question: i nie wiem ale moze nawet bez wzgledu na koszty (jesli tylko sie sprzet do tego nadaje :wink: )

Rachunki i zdjęcia z prac renowacji auta, wszystko to pod okiem rzeczoznawcy do spraw techniki samochodowej, eksperta z dziedziny pojazdów zabytkowych i kolekcjonerskich (rzeczoznawcy z listy zatwierdzonej przez Generalnego Konserwatora Zabytków), który bedzie uzupełniał załozoną kartę ruchomego zabytku.
Wszystko znajdziesz po tym linkiem http://wosoz.bip-i.pl/public/
Jesli chodzi o mnie; posiadam zaświadczenie wydane przez konserwatora zabytków, potwierdzające wartość kolekcjonerską i dzieki temu wartość rynkowa jest wyższa niż samochodu bez takiego zaświadczenia. Natomiast Mariusza czy Marka samochody mają wiekszą wartość niż moje auto, ponieważ są wpisane w rejestr…
To wszystko w świetle przepisów nie urażając Wszystkich Posiadaczy serii 6 i 7 których stan techniczno-blacharski jest na wysokim poziomie :grinning:

no to miałem rację że w tym roku zima zaczeła się dla mojej 6-tki w sierpniu :grinning:

…takie niebezpieczne te ulice :wink:

Bez brawury :exclamation: Jak to Maniek powiada :wink:

No tak, ale ja auto będę robił w Koszalinie, nie będzie to autoryzowany serwis wyspecjalizowany w renowacjach aut tylko różne warsztaty, które poszczególne rzeczy robią dobrze, rozbierzemy sami auto z Dawidem :face_with_rolling_eyes: i teraz pytanie, ja na to się zapatrzy konserwator :question: Będzie jeździł z miejsca w miejsce :question:
czerno to wiedzę, chyba kosztuje to dużo zachodu i kaski :slightly_smiling_face:

w sumie konserwator nie ma nic do gadania jeśli chodzi o miejsce renowacji auta - ważne żeby auto było po renowacji dalej oryginalne :sunglasses:

Oczywiście :exclamation:

Aaa, to pięknie :sunglasses: Tylko dalej jest kwestia na jakiej podstawie on dokona wyceny :question: Jeśli 5600 zrobi x 2 to i tak śmiech ogarnia salę :flushed: Nie wiem, nie ważne, czas pokaże…