Wg. mnie ciekawie to wygląda - i to ktoś tę M3 tak polakierował !! ![]()
nawet nie chcę wiedzieć ile kosztuje pomalowanie na takie cudeńko
Ale mnie się bardzo podba… ![]()
był kiedyś na sieci Mercedes cały wypolerowany i podobnie to wyglądało- rzeczywiście super, ale jest mały problem: taki samochód może służyć jako demo car, bo nie można nim się poruszać po drogach ze zwględu na odblaski i oślepianie kierowców. Niestety:(
Firma w Poznaniu tak maluje auta. Kosztuje sporo(Seicento ok 40 tys PLN)
czyścić trzeba często ![]()
… to do mieszkania ani jednego elementu z chromu nie kupiłem a auto miałbym tak pomalować? Nigdy!
calkiem fajny pomysl na zrobienie autka
ale jakos tak dziwnie wyglada z boku przez te dorobione nadkola i progi ![]()
umieściłem linka jako ciekawostkę
- ja osobiście jakoś bym nie widział swojej modelki w takich “barwach” ![]()
Ładna - ubezpieczyć - zrobić mały wypadek
- i pzu z torbami leci
juz Adas sprobowal(mimo woli) i nie zabardzo mu to wychodzi.
Podstawą do porządnej wyceny auta, jest skrupulatna dokumentacja poparta rachunkami…
co masz na myśli mówiąc “skrupulatna dokumentacja”?
jest to dosc idiotyczne ale chodzi zapewne o to iz auto Adasia jest zarejestrowane jako kolekcjionerskie (opinie rzeczoznawcow,wpisy do rejestrow )i wartosc jego rozni sie
od pojazdu zarejestrowanego zupelnie normalnie jako zwylke auto
to samo tyczy sie zabytkow(ja mam cala sterte papierow,opinii,zdjec,opisow).zwyklak bedzie zapewne 2 moze nawet 4 razy mniej wart od auta zarejestr. jako zabytek,poza tym gdy wartosc szkody przewyzszy wartosc auta to albo zostanie ono skasowane lub wyplacone zostana marne pieniadze,jesli chodzi o kolekcjionera badz zabytek musi on zapewne zostac odbudowany
i nie wiem ale moze nawet bez wzgledu na koszty (jesli tylko sie sprzet do tego nadaje
)
Rachunki i zdjęcia z prac renowacji auta, wszystko to pod okiem rzeczoznawcy do spraw techniki samochodowej, eksperta z dziedziny pojazdów zabytkowych i kolekcjonerskich (rzeczoznawcy z listy zatwierdzonej przez Generalnego Konserwatora Zabytków), który bedzie uzupełniał załozoną kartę ruchomego zabytku.
Wszystko znajdziesz po tym linkiem http://wosoz.bip-i.pl/public/
Jesli chodzi o mnie; posiadam zaświadczenie wydane przez konserwatora zabytków, potwierdzające wartość kolekcjonerską i dzieki temu wartość rynkowa jest wyższa niż samochodu bez takiego zaświadczenia. Natomiast Mariusza czy Marka samochody mają wiekszą wartość niż moje auto, ponieważ są wpisane w rejestr…
To wszystko w świetle przepisów nie urażając Wszystkich Posiadaczy serii 6 i 7 których stan techniczno-blacharski jest na wysokim poziomie ![]()
no to miałem rację że w tym roku zima zaczeła się dla mojej 6-tki w sierpniu ![]()
…takie niebezpieczne te ulice ![]()
no to miałem rację że w tym roku zima zaczeła się dla mojej 6-tki w sierpniu
…takie niebezpieczne te ulice
Bez brawury
Jak to Maniek powiada ![]()
No tak, ale ja auto będę robił w Koszalinie, nie będzie to autoryzowany serwis wyspecjalizowany w renowacjach aut tylko różne warsztaty, które poszczególne rzeczy robią dobrze, rozbierzemy sami auto z Dawidem
i teraz pytanie, ja na to się zapatrzy konserwator
Będzie jeździł z miejsca w miejsce ![]()
czerno to wiedzę, chyba kosztuje to dużo zachodu i kaski ![]()
w sumie konserwator nie ma nic do gadania jeśli chodzi o miejsce renowacji auta - ważne żeby auto było po renowacji dalej oryginalne ![]()
w sumie konserwator nie ma nic do gadania jeśli chodzi o miejsce renowacji auta - ważne żeby auto było po renowacji dalej oryginalne 8)
Oczywiście ![]()
Aaa, to pięknie
Tylko dalej jest kwestia na jakiej podstawie on dokona wyceny
Jeśli 5600 zrobi x 2 to i tak śmiech ogarnia salę
Nie wiem, nie ważne, czas pokaże…