Akumulator

Padł mi juz akumulator ( chyba ze starości ) i chcę kupić nowy może macie jakieś propozycje ??

taki niebieski w kwiatki, albo brazowy z pomaranczowym. Mysle ze beda pasowac.

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

ja od kilku lat kupuje polskie akumulatory:

• ZAP Piastów
  • Sznajder Piastów
    Bardzo sobie chwalę. Są nieco tańsze od zachodnich.

generalnie to chodzi mi o parametry to że 12V to wiadomo ale potem to już jak w kalejdoskopie

w/g katalogu jest 12V 64Ah typ J1-640 i taki kupiłem CENTRA (EXIDE) tylko musisz zamówić ten mniejszy gabarytowo, bo standardowy jest za duży. cena jeśli dobrze pamiętam to jakieś 230 pln , dwuletnia gwarancja bezobsługowy, ale wygląda w miarę klasycznie. i najważniejsze z PLUSEM po prawej stronie

Ja używam i polecam Centrę plus - nigdy nie miałem z nimi przebojów. :sunglasses:

O no to i GORGu w końcu POMóGł
:laughing: :laughing: :laughing:

Gorg, mam wrażenie, że pytanie było o kształt :grin:

a to przepraszam - jesli chodzi o ksztalt to tylko takie co to ze tak na dol z takim mykiem i idzie do gory - no to wiadomo przeciez… :lup:

taki też sobie sprawiłem właśnie

JA PROPONUJE SPRAWDZIC PRZY OKAZJI ŁADOWANIE BO MOZE MASZ NIEDOŁADOWANIE I CI TO ZABIJA AKUM
A AKUM PROPONUJE 75Ah I JAKIES 700A ROZRUCHU ( EN)

do szuchy taki duży nie wejdzie

Ja mam 65 Ah

75 Ah wejdzie, miałem taki w srebrnej strzale

ale nie do cs’a brakuje na szerokość ca 15 mm :face_with_rolling_eyes:

Karolowi turbina weszła to i 75 Ah wejdzie :v;

nie koniecznie :face_with_rolling_eyes: , kuba musiał więcej kombinować z turbo niż karol…

Kuba już wsadził motor :astonished: :question:

Ja bym Ci bardzo polecił bateryjkę firmy MOLL-BATTERIEN. Niemieckie świetne akumulatory. Nie są najtańsze ale są bardzo dobre. Ja dość rzadko jeżdżę swoją e23 i nie mam najmniejszych problemów nawet zimą. Auto stoi niestety pod chmurką. Akumulator mam 3 lata.
Tutaj masz linki na niemiecką i polską www.

http://www.moll-batterien.de/moll_englisch/prod_m3_2.html

Pozdro.

taaak :question: :question: :question:
pierwsze słyszę, ale jest to możliwe - do samochodu się nie wybierałem jakieś dwa miesiące więc może ktoś mi zrobił niespodziankę i włożył :laughing:
a poważnie - planuję zabawę na kwiecień :face_with_rolling_eyes: dużo zależy od monety, nie chcę robić nic chwilę lub na niby :sunglasses:
Macias, a przy okazji, co ze zdjęciami z mojej renowacji :question: minęło prawie pół roczku to chyba dojrzały do włożenia gdzieś na stronę :v: