Amerykanka z Miami 635CSI

Vehicle Identification Number WBAEC7400F0606***
Type EC74
Model 635 Csi - USA
Development Code E24
Chassis COUPE
Steering LL
Doors 2
Engine M30
Displacement 3.50
Power 0
Drivetrain HECK
Transmission MECH
Color Schwarz - 086
Upholstery Lama Leder - 0209
Production Plant SPARTANBURG
Production Date 1985-05-07

290 Bmw Lm-raeder 7jx15,225/55r15v Bmw Lm-raeder 7jx15,225/55r15v
459 Seat Adjustm., Electr. W. Memory Sitzverstellung, Elektr.mit Memory
481 Sport Seats F Driver/front Passenger Sportsitze Fuer Fahrer/beifahrer
551 On-board Computer Ii W Remote Control Bordcomputer Ii Mit Fernbedienung
708 M-sport Leather Steering Wheel Ii M Sport-lederlenkrad Ii

BMW 635CSI 08.2017 4.jpg

BMW 635Csi 08.2017.jpg

BMW 635Csi 08.2017 2.jpg

BMW 635CSI 08.2017 4.jpg

BMW 635Csi 08.2017.jpg

BMW 635Csi 08.2017 2.jpg

Mam problem bo probowalem zreanimować plastik przy fotelu ( ten ktory ma przycisk do regulacji dugosci siedziska) , ktory mial polamane zaczepy i byl pekniety , ale nic z tego nie wyszlo :frowning:
Niestety serwis juz nie ma dostepnosci w żadnym kolorze. Macie namiar na kogoś kto ma cześci do Ameryki?

Auto jest na AC Schitzer 8,5x17 , ale szukam BBS najlepiej szerokosci 9 i 10-11 cali na 17tce. Ciężko coś znależć w rozsądnej cenie :frowning:
Może macie jakiś pomysł na jakieś inne łatwiej dostępne i przystępne cenowo koło :??:
Będę wdzięczny za opinie i sugestie co by pasowało do mojej E24

Ja bym szukał takich: http://allegro.pl/felgi-17-bmw-e39-rod-rondel-rant-polerka-i6939357317.html?reco_id=7c3676b7-8cdb-11e7-b9bf-02a71bbd0cd9

Jakże dwie skrajne opinie widzę , :grin: aż do ślepoty .

Witaj prośbę mam do Ciebie czy możesz wrzucić fotkę tego body kitu BMP Design, chodzi mi o fotkę w jaki sposób jest to zamocowane pod zderzakiem w bocznej części od nadkola do narożnika.

Fajna bryka, amerykańce w czarnym zawsze zacnie wyglądają!!! moja do 2014 też spędzała większość czasu w Miami, co pozwoliło się zachować w dobrym stanie, Twoja tez chyba nie wymagała reanimacji? :slightly_smiling_face:

Co do kół to nie będę sugerował bo ja bym ją posadził na ori TRX-ach heh, ale jeśli koniecznie chcesz coś zmienić to w zasadzie dwie rzeczy → wywalić białe zegary, no i zdecydowanie brakuje amerykańskich kloszy kierunkowskazów i nie piszę tego bo akurat mam takie na sprzedaż :stuck_out_tongue: :wink:

Airmat, chętnie pstrykne fotke, ale dopiero w sobote. Będę się brał za montaż halogenow wiec idealny moment na takie rzeczy :v: Jeśli chcesz sprawdzić czy aby szpara 2cm między spoilerem bmp a błotnikiem to normalna sprawa przy tym body kit, to odpowiem Ci ze tak  Nie do końca przekonuje mnie ten element z uwagi na znacznie większe gabaryty od ori, ale po jakimś czasie się do niego przyzwyczaiłem i narazie zostanie na aucie :v;

Flex, poruszyłeś temat oswietlenia :grinning: wiec zapytam czy wiesz może czy listwa chrom wokół tylnych lamp występuje oddzielnie czy trzeba całe lampy zmieniać?

można to kupić oddzielnie :wink: jeśli dobrze zrozumiałem o co chodzi to mowa o częściach nr 63211360463 oraz 63211360464

Flex, auto wymagało pracy ale blacharsko i lakierniczo nic nie robiłem. Dobra baza na najbliższe lata :laughing:
Zrobiona polerka lakieru w celu odzyskania glebi i połysku. Lakier nie jest idealny bo praktycznie wszystkie elementy są w oryginale ale zależy mi bardziej na utrzymaniu w oryginale niż na uzyskaniu idealnej tafli . Mi defekty po użytkowaniu nie przeszkadzają .
Deska miała dwa pekniecia - niby nie duże ale to akurat mnie wkurzało wiec obszylem skórą Nappa i przy okazji kierownica , mieszek i lewarek tez dostały nową :laughing:
Plastiki w srodku jak na gorący stan USA wyglądają dobrze wiec oprócz pielęgnacji nic po za tym.
Co do eksploatacji wszystkie płyny i oleje łącznie z mostem i skrzynia poszły do wymiany , nabita klima.
Elementy gumowe zawieszenia i układu kierowniczego wymieniłem wszystkie.
Nowe amorki, sprezyny obniżające i rozporka kielichow
Nowe tarcze i klocki, siłowniki maski.
Kombinuje teraz z nowymi kołami ale to wiesz :laughing: i na ten rok wystarczy inwestycji. :piwko:

I zapomniałem że renowacja skór na fotelach była robiona .
Uzupełnianie uszkodzeń i pekniec i odswiezenie koloru na całej tapicerce

Jeżeli felgi łatwiej dostępne i przystępne cenowo to może RC 090 ? Co prawda 8 cali ale przy obniżonym aucie można odsunąć dystansem.

To jest ładna felga RC090 i rzeczywiście dobrze się prezentuję i przyznam , że najbardziej ją rozważam, z uwagi na cene do wyglądu. Może nie jest szeroko , ale i tak ładnie :wink:
Także dzięki za utwierdzenie mnie w moim przekonaniu.
Nawet na białej E24 wygląda dobrze
I przy okazji coś dla “Airmat” z uwagi na pakiet BMP Design :
DOść dobrze widać jak przylega przedni spoiler BMP a to coś w temacie dla Airmat :grin:

BMP design pakiet.jpg

BMP design pakiet.jpg

Ja tam wolę felgi jednoczęściowe bo w tych skręcanych to korozja spod śrub lubi wychodzić.

Do Airmat: Tak wygląda u mnie mocowanie bmp

20170903_112056.jpg

20170903_112015.jpg

20170903_112056.jpg

20170903_112015.jpg

Pierwsze foto przedstawia mocowanie na aucie . Drugie jak widać na zderzaku. W sumie ton jest pięć takich miejsc mocowania