analiza spalin

Poszukuje danych silnika s38b35 265km, chodzi mi o dane fabryczne np. (CO Co2 hc ) itd.potrzebne do regulacji silnika :pa:lób chociasz samom wartość (co) jałowego biegu

Nie wiem i być może jesli znajdziesz takie dane możesz być nie zadowolony z regulacji. Regulacje aut wiekowych, które maja wsysłuzone wtryski, katalizatory, etc.. maja tylko sens przy pomocy hamowni. Pamietaj, że w silnikach S trzeba regulować osiem elementów jednocześnie - sześć przepustnic, przepływomierz i zawór powietrza dodatkowego. Przed regulacją wskazane jest umycie przepustnic i iglic regulacyjnych gdyż jest tam spory nagar. zazwyczaj wystarcza umycie i nie trzeba nic regulować. Oczywiście pamietaj o luzach zaworowych - 0,30 ssący i 035 wydechowy.

(co 0,87) mam, troche sporo jak na kat sonda chodzi ,kat nowy ale w przepływce śruba wkręcona na maksa, bambusy myślały że bedzie szybciej ,znasz kogoś kto ogarnie coś takiego

Jeśli chcesz ustawić według “co” to kazda stacja diagnostyczna a jesli chcesz, żeby było dobrze to oprócz swojej osoby znam jeszcze dwie, które to ogarniają lecz obie z Warszawy.

pomyśle pomyśle dawno niebyłem w Warszawie ,ale coby niebyło jakieś dane trzeba mieć

czy nie jest to tak że sonda pomimo regulacji sama dobierze mieszanke