audio w e23

Nie wiem jak gra fabryczne audio w szóstce. ja mam tylko oryginalne głośniki a radio blaupunkta “z epoki”. Nie mówie że gra to fatalne, trójki można posłuchać.

Co do głośników, to z przodu myślę że łatwo będzie włożyć coś więcej.

O tyle nie myślałem na razie ale można , NI EINGERUJĄC w pody anie nie zmieniając wygladu zewnętrznego włożyć zamiast głośników fabrycznych nowe głośniki, tej samej wielkości, odciąc im na zwrotnicy bas, a w zrobionej obudowie do schowka pod podem włożyć 13tki basowe. o ile średnie i wysokie tony (szczególnie) rozchodzą się wąskim pasmem (kierunkowo) i odbijają się od szyby, do in niższa częśtotliwość tym może być bardziej “schowana”

Pisze pisze a i tak nieplanuję na ten moment audio. (kasa i czas)

Przecie pisałem, że kupiłem 4 sztuki. Tak 2 do przodu i 2 do tyłu

Napewno te co pisałem wejdą jako oryginały. Sprawdzone w e23/2-mojej i e23/1-brat wcześniej kupił to samo :exclamation:
A swoja drogą to chyba odkręcenie 4 śrubek, aby to sprawdzić, nie wymaga chyba aż tyle nakładu pracy :face_with_rolling_eyes:
PS
Upewnij się jeszcze czy z tyłu nie masz jakiś innych dokładek, bo spotkałem się z kilkoma róznymi rozwiązaniami (np u braciszka w jednej obudowie znalazł się okrągły głośnik Øok7-8 cm i pod skosem wmontowany sopranik - kpl chyba Blaupunkta). Ale po ich zdemontowaniu były fabryczne otwory na założenie głośników 4’’ x 6’'.