jakie wymiary glosnikow trzeba dobrac zeby wpasowaly sie na przednie i tylne seryjne mocowania?
ile metrow kabla potrzeba na instalacje z seryjna iloscia glosnikow, wzmacniaczem i wooferem?
[ Dodano: 02-03-2007, 14:10 ]
nikt nie robil audio w rekinie :/?
(Aż mnie z łózka wyrwałeś , a było tak pięknie; gala boksu i któryś HEINEK z kolei :piwko: )
4’’ x 6’’ (chyba 145 mm x 83 mm)
Ja zapodałem sobie 4 x JBL (GTO 6425e), niestety mają mało basu, więc tył wymieniłem i rozwierciłem na większe (nie pamiętam rozmiaru). Teraz zdecydowanie lepiej.
A jeżeli chodzi o instalacje to podłączyłem do oryginalnej.
jak chcesz to moge poprosić sąśada on pracuje w firmie zakłedającej audio do samochodąw z tego co mi mówił jak kiedyś gadalismy to głosniki z przodu przydało by sie przenieś w drzwi ( zeby niegrały w nogi , bo to sie mija z celem zakładania lepszych głosników) a na tył wzmaciacz zamontowany pod tylnią kanapą i jakieś pożądne głosniki albo skrzynka w bagażniku. (firma DOBRY TON) lublin
ewentualnie drugie boczki z zabudową. jeszcze go pomęcze zeby zobaczył jak to zrobić zeby było najlepiej ( nieingerować w tapicere i zeby akustycznie było najlepiej)
Moze ja cos napiszę od siebie. Wg. mnie zbędne jest jakas wypasiona instalacja audio od tego są sale do tego przeznaczone. Audio w samochodzie powinno byc slyszeć w środku, a jakość jest na 2 miejscu jak nie dalej bo w aucie nigdy nie uzyska sie takiej jakości jaka powinna być z jedne prstej przyczyny: aby dzwięk wybrzmial potrzeba ok.17 metrów czego w aucie nie znajdziemy. Wiec moja rada: zregeneruj oryginalne glosniki i problem z glowy. Ja mam oryginalną instalację i nie wiem czego wiecej wymagać od audio w aucie..
damn, chce kupic glosniki w miejsce oryginalnych a tu widze ze prawie nikt nie sprawdzal jakie wchodza, o jakim ksztalcie, srednicy, glebokosci.. konserwatysci coz, bede musial sam rozebrac i zobaczyc…
Po co kupowac nowe części do E24, to stare auto i nigdy nie będzie nowe.
Po co kłaść lakier i tak nikt nie powie że nowe…
Po co po co po co.
Ja audiofilem nie jestem. Nie przywiązuję jakiejś ogromnej misji muzyce w aucie ale uważam że niezłej klasy radio i odpowiednie głośniki poprawiają radość z jazdy. Każdy odbiera to inaczej. Ja np. ubolewam że w sześć jest miejsce na takie małe wypierdki a nie głośniki, ale na pewno nie będę dziurawił blachy, ani nie będę niszczył tapicerki, niemniej jednak jak przyjdzie na to czas zobaczę jak da się dorobić dystans żeby w nogi założyć troszkę większy głośnk.
Po co? Po to że nie słucham “trójki” ani programu pierwszego polskiego radia, tylko muzyki i chciałbym móc jej słuchać w moim wymarzonym aucie na odpowiednim poziomie.
Co do katalogów z zamiennikami i sklepów… Oglądaj w markecie, kupuj w internecie.
Mialem chyba na mysli to, że oryginalne audio jest OK i takie powinno sie znajdować. I napisalem to nie z powodu zalew’a tylko wojta735, który pisal o znaczynych ingerencjach. Ale nie wiem w sumie czemu sie tak przyczepilem cóż musialbym znow wypić :piwko:
nie wiem, jak e23, ale w e24 do 82 nie wsadzi się żadnego nowego głośnika 4x6, otwór na magnes jest za mały. po 82 został on powiększony i wejdzie każdy głośnik 4x6 nawet sporej mocy. jedynie jeśli chce się zastosować głośniki dwu- trzydrożne należy zmienić maskownicę na bardziej odstającą lub dokupić kołnierz dystansowy. natomiast z tyłu sprawa jest całkiem przegrana, bo po założeniu innych głośników nie domykają się pody. można również w serwisie zamówić nowe oryginalne głośniki w cenie 80 zł za sztukę.