babcia od karmanna

rowne 30 latek
:stuck_out_tongue:

szef kolor

mój ulubiony kolor zaraz po brasilbraun :smiling_imp:

a rano przyjdzie marek i napisze:“ciekawe z ktorego miesiaca, bo my w koszalinie…”
:grinning: :grinning: :grinning:

[ Dodano: 30-08-2006, 23:48 ]
a rano przyjdzie marek i napisze:“ciekawe z ktorego miesiaca, bo my w koszalinie…”
:grinning: :grinning: :grinning:

skoro to Twój ulubiony to napisz, proszę jak się nazywa, bo się pogubiłem. to jakiś metallic chyba czyli w tym roczniku to chyba tylko rubinrot 018 chyba ze to nie metallic to jest jeszcze korall 020.
Dodam że od paru miesięcy szukam rubinrota, którego byłbym w 100% pewien no i nie znalazłem (mowa o zdjęciach, aukcjach itd)

a żebyś wiedział :laughing: ale ma podaną date: 24. 09. 1976 ale to chyba data 1 rejestracji, ciekawe jaki ma nr na tabliczce … , bo my w koszalinie … :stuck_out_tongue:
Kolorek ma ładny - ale te pokrowce na siedzeniach … pierwsza rzecz do wyrzucenia, i czepiając się dalej ma nieoryginalny zawias maski - na siłowniku.
:sunglasses:

jakto jaki: 4365030

Chassis number 4365030
Vehicle code 5121
Series E24
Model 630CS
Body type coupe
Catalog model ECE
Production date 1976 / 05
Engine M30
Transmission Automatic
Steering Left
Catalyzer NONE

a takie pokrowce to my w Wuwie lubimy.. :pa:

hm no to starszy od naszego - a z tym numerem to chodziło mi - o tabliczke na lewym słupku (pomiedzy zawiasami) -tam jest nr karmanna - nasz ma 517 a ten chyba niższy nr. :sunglasses:

podjedź do sikkens’a i zobacz na próbnikach :arrow_right: to jest jedyna firma gdzie mają próbniki BMW z lat 70-dziesiątych, a nawet starsze :sunglasses:
łącznie ze wszystkimi występującymi odcieniami

czyli nie wiesz jak się nazywa Twój ulubiony kolor :question: :wink:

a co napisałem powyżej…

"mój ulubiony kolor zaraz po brasilbraun :smiling_imp: "

więc jaki jest mój ulubiony kolor :neutral_face:

ups. zmowu pomieszałem :laughing:

Przyznam się w tajemnicy, że dziś zobaczę szóstkę rubinrot metallic na żywo.

hmm ma szyby na korbki :bulb: nigdy takich nie widzialem w 6 :sunglasses:

a tylne w pradzie - normalka w karmanie , tak jak czesto polskorzane tapicerki (pozniej chyba nie stosowane) spryskiwacze pod kratkami w masce , inny “nosek” i chyba jeszcze kilka szczegolow innych niz w pozniejszych egzemplarzach nie produkowanych przez ta firme …

jaka byla ich filozofia robiac automat z recznymi szybami z przodu a automatycznymi z tylu?

no bo z przodu to sobie kazdy moze siegnac a z tylu niekoniecznie :u:

w wiekszosci samochodow stawia sie na wygode kierowcy, a skoro to tuningowany samochod to dziwi mnie ogolocenie go z podstawy wygody - bo chyba nie ekonomia za tym przemawiala?

widze ze koledzy chcieliby miec na wszystko logiczne wytlumaczenie … nie w przypadku e24 gdzie niemal wszystko jest pozbawione logiki np. uszczelka drzwi za 1000 pln :laughing:

a jaki on tuningowany ?

Czy w tajemnicy możesz sie podzielić wrażeniami?
Kolor zacny, w ogóle amm jest.