[bak] rezerwa

7 to chyba tylko na trasie podczas spokojnej jazdy tylko że ty tak nie potrafisz a w mieście to i do 15 chyba może dojść

Marek z Koszalina ma M50B25 w E34 i z tego co kojarze to pali mu wiecej niz 6cha, ale niech sie sam wypowie bo jeszcze wyjdzie, ze przkrecam. W 7 litrow to ciezko uwierzyc chyba , ze przy jezdzie non stop 90 km/h, 7 przy spokojnej jezdzie to td/tds pali. Ale pojezdzisz i przekonasz sie… Tylko , ze E36 Coupe to rownie rodzinny i praktyczny pojazd na codzien jak 6, tyle, ze brzydki :laughing: ale w sumie tez wolalbym niz golfa :wink:

Rozmawiamy tu o e24 czy o e36 :question:
Sporo wczoraj jeździłem i przy okazji sprawdziłem spalanie; przy mojej nodze po Warszawie wyszło niecałe 11l/100km…lepiej niż myślałem :sunglasses: Ciekawe jak wyjdzie w trasie :face_with_rolling_eyes:

Auto rodzinne jest i to ono w zasadzie robi najwiecej kilometrów :face_with_rolling_eyes:

heh no tak - moja e34 po mieście (TYLKO - 100% jazdy po mieście - zimne odpalanie 4km jazdy - gaszenie) pali ok 14-15l/100km.
No ale to pierwsza wersja 2,5 24V - bez vanosa - to może to normalne bo kolega ma z vanosem i po mieście mu pali 13 - a może coś mi padło…
Ale moja Teściowa ma 525 TDS który jej pali … 6 na trasie i max 9 po mieście (i to w zimie). Jakiś udany egzemlarz :sunglasses:

Ja tam swoje 6 przerobiłem na auto rodzinne i byłem bardzo zadowolony, spalanie w granicach 7,5l na 100km po mieście * ( na osobę bo to przecież auto rodzinne )

Zaznaczyć chcę, że e34 jest cięższe od e36 to i więcej pali.

Miałem kiedyś 525 TDS i w trasie mieściłem się w 6,5l a w Warszawie w 9l/100km

A mi moja E32 pali 30 litrów w mieście - a na trasie nie wiem bo się boje oddalać od dystrybutora :laughing:

Człowienu… :laughing:

Witam!

mam problem z rezerwą w moim e23 nie zaswieca sie. Do tego dochodzi to ze komputer BCII nie pokazuje mi mniej niż 50km do przejechanie na paliwie w baku. chodz raczje jest go mniej.. bo wskazówka jest równa z pierwszą linią wskazująca “0”.

mati sprawdz przewody w baku moze jakis sie odlutował ja tak miałem i mi rezerwy nie pokazywał własnie

a na kompie co Ci pokazywało? ze ile mozesz kilometrów przejechać?

mati komp mi w tedy nie działał :frowning: ale pewnie by nic nie pokazywał :slightly_smiling_face: