Bestia nie chce odpalic

Moja bestia nie odpala. 2 lata smigala na dotyk a po 3 tyg urlopie nie chce zalapac. Aku max naladowane, iskra jest, paliwo z rurki przy listwie leci gdy pokrece rozrusznikiem..;( Przeszukalem juz cale forum pod wzgledem rozruchu i mgliste pojecie co sprawdzac mam. Jak zdiagnozowac wtryski rozruchu? Na co jeszcze zwricic uwage?
Dzieki za pomoc

Sprawdzałeś stan oleju :question: Może wtryski leją. Pompka nie daje odpowiedniego ciśnienia :question:

Iskra jest, przekazniki sprawdzone, paliwo pompuje i nawet nie merdnie a w 3 chlopa nawet na pych probowalismy. Poddaje sie, jutro wstawiam do serwisu BMW i dowiem sie ile mnie angole skasuja za te przyjemnosc. Wstepne ogledziny jak juz sie dowiedzialem L150. Zaraz sie okaze ze podwoje wartosc pojazdu… :flushed:

a może czujniki te w skrzyni?

wtedy nie ma ani paliwa, ani iskry :grin:

czy iskrę sprawdzałeś na przewodzie od cewki, czy na świecach :question:

a jak prawie niedziała/działa :laughing: :question:

iskra sprawdzona na swiecach

A masz tam jakiś immobilizer, czy cuś?

no tak…2 godz robocizny - i znalezli zawilgocony rozdzielacz…, do tego zrobili za “free” przeglad od A do Z i umyli z woskowaniem. Nie wiem jak to mozliwe bo wybebeszylem wszystkie swiece i ogladalem je krecac rozrusznikiem..wszystkie 6 smigalo jak brylant. Jak sie okazuje kasuja 140 funtow na godz. ale dostalem upust na klasyka i w sumie L213. Jak sie nie wie do konca co sie robi to sie placi frycowe. :v;

tam myślałem, dlatego pytałem się gdzie sprawdzałeś iskrę :grin: