Poradzieckie lotnisko wojskowe przy Bałtyku.
Bardzo FAJNE poradzieckie ![]()
Dokładnie to lotnisko jest chyba przy osiedlu PODCZELE które jest częścią KOŁOBRZEGU około 8-10 km od centrum kołobrzegu w kierunku koszlalina
A ten blacharz z Jabłonnej to co jest jakaś opinia na jego temat ??? Jak ktoś coś wie to niech pisze ![]()
Gadałem kiedyś z gościem - całkiem sympatyczny i nie czaruje jak to inni potrafią
Z tego co pamiętam remont 6 wtedy mi wycenił na 15 czy 16 tys. z lakierem pod warunkiem,że przywiozę mu rozłożone auto a raczej gołą budę, opcjonalnie zgodził się na zostawienie motoru i zawiasu. Fachura jest naprawdę tęgi i zanany nawet za granicami naszego kraju ![]()
Też słyszałem o nim pozytywne opinie. Tak samo traktuje samochody za małą fortunę jak i te za parę groszy. No i w porządku gość… podobno…
a błotnik zrobi? Ciekawe czy zniży sie do takiej prostej sprawy
Potrzebuje kogoś z sercem kto zrobi mi tylny błotnik raz a porządnie. Gotów jestem dużo za to zapłacić pod warunkiem ze warto. …jak znajdę czas to się do niego wybiorę.
Byłem, widziałem, rozmawiałem choć było to juz ponad rok temu. Na początku nie skojarzyłem, że to o tego “blacharza” z Jabłonnej chodzi bo i zwykłym blacharzem nie jest. Ten zakład to fabryka z prawdziwego zdarzenia - chłopaki robia tam samochody od A do Z. Brak jakichkolwiek części na rynku nie stanowi dla nich problemu - szyją, klepią na miejscu.
Taj jak powiedział sam właściciel - podejmnie się zrobienia także młodszego samochodu (czyt. lata 80) jednak sugerował, żeby zastanowic się czy ma to sens bowiem samochody jego klientów to lokata kapitału. Co do cen - tak jak i w przypadku samochodów z lat 30 - dzień pracy blacharza to 380 złotych przy czym nie pamiętam czy to cena netto czy brutto. Samo położenie lakieru to koszt 12 tyś. PLN.
Sam właściciel jest osobą bardzo życzliwą i sympatyczną. Wycieczka po halach w których nie tylko stoją samochody w kolejce po “drugą młodość” można obejrzeć samochody po odnowie - wrażenia nie do opisania, tym bardziej jeżeli widzi sie samochody których jest kilkanaścnie sztuk na świecie.
Jestem przekonany, że gdyby ktokolwiek się zecydował byłby w pełni zadowolony.
Kwestia, która odstrasza to jak wczesniej pisali poprzednicy - cena.
A w której Jabłonnej znajduje się ten warsztat? Bo naliczyłem 13 Jabłonnych w całej Polsce ![]()
pod Warszawą ![]()