Blacharz z Jabłonnej

Poradzieckie lotnisko wojskowe przy Bałtyku.

Bardzo FAJNE poradzieckie :smiling_imp:

Dokładnie to lotnisko jest chyba przy osiedlu PODCZELE które jest częścią KOŁOBRZEGU około 8-10 km od centrum kołobrzegu w kierunku koszlalina

A ten blacharz z Jabłonnej to co jest jakaś opinia na jego temat ??? Jak ktoś coś wie to niech pisze :slightly_smiling_face:

uzupełnia wątek o ich stronę

link do strony

Wygląda na to że nie tylko angielskie robią.

Gadałem kiedyś z gościem - całkiem sympatyczny i nie czaruje jak to inni potrafią :smiling_imp: Z tego co pamiętam remont 6 wtedy mi wycenił na 15 czy 16 tys. z lakierem pod warunkiem,że przywiozę mu rozłożone auto a raczej gołą budę, opcjonalnie zgodził się na zostawienie motoru i zawiasu. Fachura jest naprawdę tęgi i zanany nawet za granicami naszego kraju :grin:

Też słyszałem o nim pozytywne opinie. Tak samo traktuje samochody za małą fortunę jak i te za parę groszy. No i w porządku gość… podobno…

a błotnik zrobi? Ciekawe czy zniży sie do takiej prostej sprawy :slightly_smiling_face: Potrzebuje kogoś z sercem kto zrobi mi tylny błotnik raz a porządnie. Gotów jestem dużo za to zapłacić pod warunkiem ze warto. …jak znajdę czas to się do niego wybiorę.

A tego ktoś zna?

Byłem, widziałem, rozmawiałem choć było to juz ponad rok temu. Na początku nie skojarzyłem, że to o tego “blacharza” z Jabłonnej chodzi bo i zwykłym blacharzem nie jest. Ten zakład to fabryka z prawdziwego zdarzenia - chłopaki robia tam samochody od A do Z. Brak jakichkolwiek części na rynku nie stanowi dla nich problemu - szyją, klepią na miejscu.
Taj jak powiedział sam właściciel - podejmnie się zrobienia także młodszego samochodu (czyt. lata 80) jednak sugerował, żeby zastanowic się czy ma to sens bowiem samochody jego klientów to lokata kapitału. Co do cen - tak jak i w przypadku samochodów z lat 30 - dzień pracy blacharza to 380 złotych przy czym nie pamiętam czy to cena netto czy brutto. Samo położenie lakieru to koszt 12 tyś. PLN.
Sam właściciel jest osobą bardzo życzliwą i sympatyczną. Wycieczka po halach w których nie tylko stoją samochody w kolejce po “drugą młodość” można obejrzeć samochody po odnowie - wrażenia nie do opisania, tym bardziej jeżeli widzi sie samochody których jest kilkanaścnie sztuk na świecie.
Jestem przekonany, że gdyby ktokolwiek się zecydował byłby w pełni zadowolony.
Kwestia, która odstrasza to jak wczesniej pisali poprzednicy - cena.

A w której Jabłonnej znajduje się ten warsztat? Bo naliczyłem 13 Jabłonnych w całej Polsce :slightly_smiling_face:

pod Warszawą :bulb: