błotniki z włokien szklanych , plastiku itp

kiedyś był temat poruszany i pojawił sie nawet ktoś kto to sprzedawał , ale nijak nie mogę znaleźć, znalazłem tylko linka do pana z wawy co ma super plastiś fantastiś Poloneza, ale wajpera tyż przerobi :astonished: .

Błotniki mam w piwnicy schowane ,ale trzymam je dla tej jednej jedynej , a sześć którą męcze obecnie raczej pójdzie na jeżdżenie po torze w związku z powyższym postanowiłem podrążyć temat niskobudżetowych elementów karoseryjnych :v:

Gdzie to znaleźć?
POMOŻECIE?
:piwko:

http://www.allegro.pl/item398105910_blotnik_l_p_bmw_csi_e24_1980r_plastikowy_okazja.html

http://www.allegro.pl/item406356663_blotnik_l_p_bmw_csi_e24_1980r_plastikowy_okazja.html

gość wprawdzie pisze, że to 80’, ale widać, że to do CS/1 - zresztą nawet dzwoniłem i pytałem :grin:

dzięki,moje auto to CS1, niestety (w tym przypadku)
pozdrawiam
tam jeszcze widzę zderzaki do e24 na fotach ,to ktoś z naszych ?

no przecież napisałem, że to do CS/1 :face_with_rolling_eyes:

spstrzegawczy jesteś :smiling_imp: - (w tym zwrcie ma to podwojne znaczenie :wink: )

no właśnie teraz to widzę , że pisales :face_with_rolling_eyes:
dzięki jeszcze raz :grinning:

już rozumiem skąd to zamieszanie , ja maciasowego posta w ogóle nie widziałem :v:

Dobra cena , jak sądzicie ?

nie kumam :??:

p.s.
HELMUT, a jak tam fotki dla mnie :grin:

hehe ,widziałem je piękne :laughing:

fotki dla Ciebie tak jak projekt dla mnie :smiling_imp:

hłe, hłe, hłe :laughing:

Mam formę i jesli potrzebujesz wal jak w dym :grin:

tja , wystarczy ja zalac :flushed:

mam u siebie taki blotnik, dramat totalny :\ , material pracuje pod wplywem temperatury, marszczy sie wyglada strasznie, szkoda kasy, bede musial go wymienic bo zal patrzec.
Nawet ludzie ktorzy nie za bardzo sie znaja pytaja co sie stalo :neutral_face: .
Jest jeden w allegro do kupienia za 750 PLN.
Niechcialbym nawet z doplata.

Wojciech

Może na formie położyć karbon? Powinnien być ok jeśli chodzi o utrzymywanie ksztaltu i pracę.

ale to już nie będzie niskobudżetowo , prawda?
a mi naprawdę chodzi , żeby to było na sztukę , bo błotniki które mam teraz to po zimie znikną zupełnie :stuck_out_tongue:
można jeszcze zrobić to z laminatu opartego o monokrystaliczne włókna boru… :grin:

a tak na marginesie , to jak wygląda technologia produkcji takich karbonowych elementów, można kupić maty i jakiś utwardzacz i heja ?
pozdr :pa:

Dokładnie tak, kupujesz maty, różnej grubości. Później utwardzacz i na takiej formie robisz element. Nie wiem jak teraz ale kiedyś można było kupić 120x50cm takiej maty za jakies 100zł. I właściwie cena była podobna jeśli chodzi o grube czy o cienkie maty. Cienkie trzeba kilkuwarstwowo kłaść. Generalnie sprawa prosta kilka technik jest, nic trudnego. Tylko że zazywczaj bawią się tym tunerzy zeby “ładnie” wyglądało i o tyle to jest bardziej skomplikowane zeby to ładnie zrobić.

tutaj w pl do kupienia:
http://www.surfpol.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=97

to rzeczywiście nie jest aż tak drogie !!!
już mam w głowie karbonowe sześć , o głupi ja , głupi…

chyba rzeczywiście spróbuje .m2 kosztuje max 200zł z żywicą.
Adam , a ktoś już coś stworzył używając twojej formy?

Tlko czy cenowo wtedy nie zblizamy sie do blotnika orginalnego?

tak, zbliżamy się tak mniej/wiecej na 1/10 :laughing: