Hej, jakiś czas temu krótko sie przedstawiłem w dziale powitań, teraz czas na konkrety.
Parę zdjęć i faktów dotyczących mojego BMW:
produkcja: 03/1983, sprowadzony z Niemiec w styczniu 2007, kolor: Delphin metallic, tapicerka: welur, wyposażenie: szyberdach, elektryczne szyby/lusterka, podgrzewane fotele, ABS, centralny zamek - czyli jak na szuche nie za bogato, porównując z samochodami kolegów. Przebieg udokumentówany 143 000 km - i tak to wygląda z zewnątrz…
BMW z zewnątrz
BMW z zewnątrz 2
Wnętrze
Mechanicznie auto wygląda na sprawne - silnik chodzi równo, bez przypierdów, nie dymi w żadnym zakresie obrotów, ma dołożony katalizator GAT, nie ma wycieków z silnika,skrzyni biegów, mostu. Reszta okaże się jak się pojeździ ![]()
Teraz niestety trochę smutnych faktów: O rudej nie piszę bo widać wszystko na zdjęciach,
niestety auto zaliczyło dzwona i to solidnego - wymieniony kielich prawy oraz łata w podłodze z przodu pod nogami pasażera - wygląda na to że faciu wleciał nią na krawężnik albo coś co wyrwało przednie koło - pas przedni oraz szyba przednia są nie ruszone - orygnialne, stąd taka moja koncepcja…
A tak w przybliżeniu…
2
3
4
5
6
7
8
Jak widać na zdjęciach rudego trochę jest - co dziwne najgorzej jest z przodu - pod nogami kierowcy/pasażera, progi, nadkola - tylna część pojazdu całkiem nieźle, troche nalotu tu i tam ale bez dziur, podobnie kielichy tył oraz bagażnik - tam nie ma śladu korozji - może nieświadomie nabyłem 2 różne BMW
.
Mam pyatnie do forumowiczów - co sądzicie o tym materiale, czy warto robić czy raczej na części?
Oczywiście zapraszam wszystkich kolegów (szczególnie z najbliższej okolicy) którzy zechcieliby zapoznać się z autem osobiście, do złożenia mi wizyty, zawsze coś się w lodówce znajdzie na pokrzepienie sił :piwko:
A tu taka mała ciekawostka którą wydobyłem z bagażnika ![]()
Chyba sobie ją na ścianie powiesze…
Ciekawostka