BMW Reparatur CD E24

Znalazłem coś takiego na emulu. Jak zwykle podchodziłem sceptycznie. Składa się to z:

BMW Reparatur CD E24 (CD1).rar
BMW Reparatur CD E24 (CD2).rar

CD 2 zawiera ETK, ale CD 1 jest genialne, kilkaset napraw E24 pokazanych krok po kroku ze zdjęciami, specyfikacjami itd. Kto nie ma niech ściąga, kombinuje, mailuje, bo to po prostu trzeba mieć :grinning: Wszystko to po angielsku lub niemiecku.

Pozdrawiam
radosc

Ale jak sie w lebisz to okazuje sie ze wszystkie zdjecia dotycza starego modelu a opisy sa takie sobie srednie… - chyba , ze masz co innego niz ja. Ja taki zestaw kupilem na dwoch kompaktych na ebay i jakies 2 lata temu forumowicze to sobie kopiowali.

Może i masz rację. Choć są fotki i opisy z dopiskiem “Vehicles after change point in 1982”. Tak czy owak, lepsze to niż nic.

pozdrawiam
radosc

Sa sa i poki ogladasz to w domu to jest pelna fascynacja, mialem wrazenie , ze tam jest po prostu wszystko a jak pierwszy raz poszedlem z laptopem i ta plytka do garazu… to zmienilem zdanie, ale to moje doswiadczenia a pozatym jak ktos ma stary model to inna sprawa.

Wszelkie wartosci tabelowe sa cholernie nieprzejzyste, chcac cos zrobic przy glowicy znalazlem w 90% opis jak zdemontowac gaznik (ktorego nie mam) a pozniej polecieli jakby dalej bylo oczywiste itd…

Od dłuższego czasu mi się to ściąga i mam wobec tego spore oczekiwania. Kupiłem też książkę “sam naprawiam bmw serii 5” E12 i E28 są opisywane i podoba mi się o tyle, że wyjaśniają też podstawy i nie gubie się tak jak czasem w warsztatacie mi się zdarzało. Jestem w tej chwili w trakcie lektury (zaczynam), jak skończę to mogę coś szerzej napisać.

Mam pierwszą plytę i bardzo mi się spodobało. Są tam bardzo dokładne specyfikacje techniczne, nawet takie rzeczy jak rozmiary dysz gażnika. Jest dużo danych, które mówią o standardowym/opcjonalnym wyposażeniu. Problem polega na tym, że aby to wszystko zglębić dokładnie to… fiu fiu… Ja mam czasem problemy z językiem angielskim, bo są tam takie zwroty techniczne, że słowniki miękną. (można się domyślać w większości przypadkow)
Widziałem też schematy odcinania elementów nadwozia. Myślę, że mój blacharz się ucieszy, bo nigdy 6 ani żadnego rekina nie robił, a z tego co u mnie jest na samochodzie nie zawsze udaje się coś wywnioskować.

a możesz podać linki?, albo wysłać mi na @??

Dołączam się do prośby Maciasa :grinning:

No ja też bym bardzo prosił o ten Link lub e-maila Z góry wielkie dzięki !!!

Ja rowniez poprosze :grinning:

Odnośnik do emula to:

CD 1: czyli właściwy (jakieś 200mb)

ed2k://|file|BMW%20Reparatur%20CD%20E24%20(CD1).rar|216970955|27686DD0FBA1F08CB6B7015078B4D248|/

oraz CD 2 (ETK)

ed2k://|file|BMW%20Reparatur%20CD%20E24%20(CD2).rar|462529049|85FC46854330F0AA858EDA2C1DF87D90|/

Jeśli ktoś ma szybkie łącze to możemy się jakoś umówić na wysyłkę mailem. Mogę to spakować w 10 plików po 20Mb i wysłać na gmail.com komuś. Tam przechodzą pliki bez problemu. Mogę również nagrać i wysłać ale to może potrwać.

Pozdrawiam
radek

tylko, że nie działa :face_with_rolling_eyes:

Musisz mieć emula zainstalowanego. Jak chcesz to podaj adres na priv to ci nagram na płytkę i podeślę.

Pozdrawiam
radek

a jest cos do E23