Polecam sklep internetowy www.bmwautoparts.net wyglądający identycznie, jak bmwstore.pl, ale działający przy wileńskim (na Litwie) ASO BMW. Niektóre części są znacznie tańsze niż w bmwstore.pl, choć bywa i odwrotnie i nie ma reguły.
Ku swojemu zdziwieniu wyhaczyłem przepustnicę dodatkowego powietrza za 310 zł, gdy w bmwstore.pl kosztowała ok. 370 zł.
Zakupy za kwotę powyżej 200 zł wysyłają gratis UPSem - na drugi dzień po wysyłce kurier był u mnie.
Uszczelki drzwi mają taniej o 165zł na sztuce, nieźle.
ciekawe: lewa 1171, prawa 1004 ![]()
Czy ktoś może zamawiał coś w tym sklepie w ostatnim czasie? Ceny są sporo niższe w porównaniu z tym, co u nas - na samych bocznych chromach można oszczędzić kilkaset złotych. Ale wysłałem im maila z pytaniem, czy wystawią fakturę i choć chwalą się, że odpowiadają w ciągu 2h, to cisza. Telefon jest tylko litewski i trochę nabrałem wątpliwości. Dzięki z góry za info.
Sklep działa.
Choć na mejle w ogóle nie odpowiadają. Nie wiem o co chodzi - może o wakacje. 2 tygodnie temu musiałem się dobić do samego ASO, przy którym ten sklep działa, żeby uzyskać potwierdzenie, że funkcjonują.
W każdym razie zamówiony towar wysyłają, choć jednej rzeczy nie dostałem, mimo, że była w potwierdzeniu zamówienia (ale też nie zostałem za nią skasowany).
Ogólnie - atrakcyjność cen sprawdzona i potwierdzona wielokrotnie, dostawy pewne na 90%, jak się okazało ostatnio (poprzednich kilka razy dostawałem wszystko, co zamawiałem).
Fakturę dają litewską, bo ja jako osoba prywatna kupowałem.
Nie wiem czy wystawią Ci fakturę wewnątrzwspólnotowej dostawy towarów z VATem 0%, choć jeśli podasz NIP PLxxxxxxxxxx to mają taki obowiązek.
Ja złożyłem do tej pory 3 zamówienia. Pierwsze od dwóch miesięcy niedostarczone (a jest zapłacone). Dwa pozostałe doszły bez problemów.
Moje pierwsze zamówienie zostało wysłane przez nich pod niewłaściwy adres w Polsce i obdarowany nie chce tego zwrócić.
Zajmujący się sklepem wraca 18tego .08 z urlopu więc podejmę ostateczną walkę z nimi. Jeśli nie pomoże, zacznę szukać pomocy w BMW Litwa (jeśli jest taka centrala) albo bezpośrednio w Niemczech.
ja zamawiałem u nich masę części za każdym razem wszystko jest ok formę płatności wybieram pobraniową wtedy mam pewność że jak bym nie otrzymał towaru to przynajmniej kasy nie stracę, ceny mają atrakcyjne jakość towaru w porządku śmiało mogę polecić ![]()
Dokładnie - skoro nie kosztuje to więcej (a nie kosztuje), to wybiera się opcję “pobraniową” i nie ma ryzyka strat. A jakość taka jak na całym świecie - wszystko i tak biorą z Niemiec.
Zamawiałem stamtąd kilka razy płacąc z góry paypalem i nigdy nie było problemów. To jest ASO na litwie - podobno mają jakiś korzystniejszy przelicznik cen z centrali BMW i dlatego jest taniej (sporo taniej). Ostatnio zamawiałem sporą paczkę dupereli i różnica do bmwstore.pl i ASO Inchcape była ok 20% na korzyść bmwautoparts. ASO Inchcape nawet nie podeszło do tematu zniżek, żeby się chociaż zbliżyć i może coś sprzedać ![]()
Dodatkowa zaleta jest taka, że można zwracać przez 14 dni rzeczy nawet po otwarciu pudełka (jeśli nie jest zniszczone). W ASO teoretycznie nie ma takiej możliwości.
Sklep działa, nie jest to żadna skucha ![]()
Dobre ceny w porównaniu do naszych ASO
Orientujecie się czy w jest możliwość zwrotu towaru zamówionego na tej litewskiej tudzież polskiej stronie?
Można towar zwracać, tylko wysłać musisz to im spowrotem na litwę w ciągu 14 dni.
Polecam bardzo. Swietny kontakt, kompetentny czlowiek-dzwonil do mnie osobiscie (co nieczesto sie zdarza-zwykle ludzie maja wyjebane) wyjasnic zaistniale komplikacje.
Towar dostarczony za kazdym razem blyskawicznie.
Uszczelka tylnej szyby bmw store 782zł, na Litwie 432! Nie złą przebitke mają w PL.
W zdecydowanej większości przypadków ceny części na bmwautoparts są niższe, czasami można zyskać grubych kilka stówek. Ale warto porównywać przed zamówieniem bo zdarzają się też droższe, chociaż bardzo sporadycznie. Ja u nich kupuję od lat i nigdy nie miałem problemów, polecam, nie warto dawać się okroić u nas ![]()