Classic Auto - numer poświęcony BMW 6 E24

hmm…

to może ja zadam takie pytanie:

ile dowiedziałeś się n/t swojego auta z naszego forum, a ile ze stron bmw-sport :question:
i ile informacji na temat 6 w tym artykule pochodzi ze stron bmw-sport :question: :question: :face_with_rolling_eyes:

poza tym uważam, że reklama wurth’a też nie jest “na miejscu”…

ale może czepialski jestem :neutral_face:

Co do informacji z artykułu - nie mam pojęcia skąd piszący brał informacje.

Oczywiście wiele informacji uzyskałem na tym forum, a bardzo mocno moją wiedzę poszerzyłem dzięki Radkowi - Radość, dlateoo strona 6.com.pl jest wymieniona a i ja przygotowuję pewne info z remontu do nowej strony - jak pisaliśmy w jakimś temacie.

Dlatego właśnie są podziękowania dla niego , zresztą autor z tego co wiem był lub miał być w kontakcie z Radkiem.

[ Dodano: 02-04-2007, 15:37 ]
Reklama Wurth-a nie na miejscu? Macias nie przesadzaj, nie wiem jak Twoje dochody ale ja osobiście wyszedłem z inicjatywą do Wurth-a w tej sprawie, chemia jaką otrzymałem to koszt ok 800zł, jeżeli jakikolwiek sklep sprezentowałby mi cokolwiek, również bym za to podziękował i poprosił aby o tym napisać w formie reklamy.

Panowie wyluzujcie, klub jest chyba po to co by doceniano i szanowano e24 oraz co by sobie na wzajem pomagać. Chyba że coś przeoczyłem. Pretensje proponuje przesłać autorowi artykułu Igorowi Jureckiemu, gdyby wysłał do ewentualnej oceny to każdy z nas by na pewno poprawił, nie zrobił tego jednak i jest babol. To autor zdecydował jaką i którą sześć będzie pokazywał i to też jest jego święte prawo. Kot udostępnił auto z najlepszymi intencjami a że jest członkiem takiego a takiego klubu to się zamieszało autorowi. Wszyscy chcieli dobrze i cieszę się że mój ukochany model auta znajduje uznanie a co za tym idzie większy szacunek wśród właścicieli i większą świadomość wśród oglądających. Oby tak dalej!

Co do reklamy wurtha to myślę ze to właśnie jest super. Na zachodzie firmy doceniają ten sposób reklamy i dzięki temu sponsorują w części renowację auta. Mam nadzieję że w Polsce ta tradycja się przyjmie i każdy z nas będzie miał szanse uzyskać jakieś dotację przy renowacji pięknych aut.

Proponuje :piwko: a autorowi :lup: za przeoczenie :wink:

to znaczy, że można zeskanować bez kosekwencji :v: ?
nie wiem o co chodzi, bo jeszcze nie czytałem. Myśle że dla dobra przyszłej, nowej
strony jest to, aby było Nas jak najwięcej w mediach - wtedy łatwiej o sponsorów.

Jeżeli w artykule jest mowa o e24 to wzmianka o innych forach o tematyce ogólnej, związanej z BMW, nie pomoże czytelnikowi w znalezieniu świetego Graala. Nic nie mam do
pozostałych klubów, sam jestem gdzieś tam obecny. Jednak strona o tematyce e24 jest tylko jedna i wiadomo jaka.

sami extremiści :slightly_smiling_face:

Nie wiem o co chodzi bo jeszcze nie czytałem, ale wszystkie tutaj pretensyjki uważam za trochę niepoważne. Kot zapodał auto do zdjęć, promuje swoje forum, u nas czuje się jeszcze gościem…, a nikt z 6.com.pl (prawie) nie wiedział że będzie materiał w CA, nikt się z nami nie kontaktował w tej sprawie i nie nikt nie powinien mieć pretensji że o 6.com.pl tak mało :).

Znamy chłopaków z CA - mogliśmy przypilnować - ewentualnie służyć pomocą itd…
Nie zrobiliśmy nic 8), choć CA to najfajniejsze pismo obecnie na rynku :grin:

Reklama Wurtha… SUPER!. Też będziemy zabiegać o sponsorów i właśnie w taki sposób możemy im się odwdzięczać.
Więc o co halo? :slightly_smiling_face:

Pozdro!

Dzięki za wyrozumiałość i sorrki za zamieszanie. Pozdrawiam :piwko:

spoko opcja z tym sponsoringiem..

Dostałem email od Wojtka:

Za co przepraszał… :laughing: :laughing: :laughing: Ciebie chyba nie miał za co :v;

Wypijmy za błędy :grin:

Prosiłem Wojtka o to żeby przed ukazaniem dał do wglądu żeby nie było takich jazd. Przepraszał za błędy ogólnie. :piwko:

Nie jestem :slightly_smiling_face: Po prostu nie znam tego klubu.
Jeszcze apropos artykułu i podpisu pod zdjęciem, moi koledzy powiedzieli, że nie jestem do siebie podobny - że niby na zdjęciu pod którym jest podpis :slightly_smiling_face: Nie dziwne bo mnie tam nie ma, ale podpis może to sugerować…

a ja chyba nie kupie…
taki jakiś mam nastrój…

maniek, żyjesz :question: gruby halo :exclamation:

witajcie, przeczytalem o Waszej stronie wlasnie w classicauto… jednak jest kilka roznic miedzy tym co pisza w gazecie a tym co jest na tej stronie: miedzy innymi oni podaja ze cena nowej 6 byla wyzsza niz Jaga czy Merca - w porownaniu u was jednak pokazane jest ze byla nizsza :wink: no i nic nie wspominacie o silniku M90… kto ma racje z ta cena ?

Z ceną generalnie mają rację jednak zależy również kiedy i na jakim rynku. Np w 86 albo 87 ceny na rynku amerykańskim były takie:

635CSi - $43.055
Jaguar XJ-S (extrasami za 2600$) -$37.800
MB 560SEC - $62.110

Wiec SEC był droższy wtedy. ale z kolei w 78 roku porównanie cen w UK było następujące:

BMW 635 CSi - 16.499
Ferrari 308 GT4 - 15.250
Jaguar XJ-S - 15.149
Lotus ECLAT 523 - 12.306
MB 450SLC - 18.250
Porsche 911 SC - 15.549
Maserati Merak - 15.845

W stanach koło 80roku:

633CSi $31.870
450 SLC $42.848
XJ-S $26.000

Tak wiec widać jakie to towarzystwo i jakie ceny. 450slc kosztował wiecej, choć nie wiem czy zawsze tak było. Gdzieś mi się obiło o uszy że szóstka była droższa. Mówimy to o zwykłej sześć nie o M635 która biła ceny tych aut na głowę.

dzis kupilem.. fajny artykul, fajna anegdota o szwecji, w ogole fajny numer zreszta jak wiekszosc ‘classic auto’

Artykul generalnie fajny i podoba mi sie, ze coraz czesciej pisza o 6.

Nie podobaja mi sie dosc dziwne stwierdzenia na temat 628CSi ale to juz taka norma we wszystkich artykulach przepisywana z jednego do drugiego choc najczesciej ze wzgledu na nieduza liczbe egzemplarzy nikt z piszacych ta wersja nie jezdzil.

Troche pomieszana wielka wiedza z rzadna wiedza. Niby autor jest tak obeznany , ze wyszczegolnia z posrod gamy silnikow M30 silnik M90, choc nawet nie wie kiedy go produkowano, z drugiej strony wspominajac o zmianie w 1982 roku pisze o zawieszeniu zapominajac, ze zmienil sie praktycznie caly samochod a zawieszenie to kropla w morzu. Umyka jego wiedzy , ze zmienila sie miedzy innymi masa samochodu i w tabeli podaje osiagi dla 635CSi CS/1 a w nawiasie dla 628CSi w wersji CS, troche brak konsekwencji…

M90 nie jest rodzynkiem, kazda pojemnosc silnika M30 miala swoja dodatkowa nazwe M… (wtajemniczeni patrz Kronika). Troszke tak bym powiedzial , ze autor chce sie sam przeskoczyc…

Tego typu drobiazgow mozna by szukac w co drugim zdaniu, ale jak na to, ze artykul nie jest NASZEGO patologicznego autorstwa to calkiem znosny. Ciekawe, moze pojdzie fala i za dwa tygodnie 6 w kolejnej gazetce.

O rany! Może w “Poradniku Działkowicza” będzie!
To by było! :astonished: :grin:

kolega gorg niech nie cwaniakuje bo w poradniku dzialkowicza ujzy widok kurnika w kolorze balticblau … :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face:

:sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :face_with_rolling_eyes: :face_with_rolling_eyes:

chlopaka zes Manius troche przygasil :laughing: