Kuba, mówiłeś że oni robią pełną renowację za 13 tys, co miałeś na myśli mówiąc o pełnej renowacji?
rozbierają auto do nagusa, robią blacharkę, lakier - a dalej trza na miejscu sobie uzgadniać bo to jest temat każdorazowo do osobnej rozmowy
A przez ciekawość powiedz, czemu pytasz
szykujesz się
Zara, zara - może przy dwóch będzie rabacik ![]()
jak na razie to lecą mi przednie i tylne błotniki
myślę że w przyszłym roku trzeba będzie sie wziąć za to i tak się zastanawiam, czy rozwiązanie kompleksowe czy łatanie. z jednej strony jestem zwolennikiem rozwiązań kompleksowych ale z drugiej strony boje się że nie dadzą sobie rady i coś będzie skrzypieć coś się uszkodzi itp. jak myślisz? można im zawierzyć? a może na razie sprawdzić ich na mniejszej robocie?
Rozważam jeszcze opcje połatania mojej fury przez ASO. tyle że ostatnio (w zeszłym roku) zleciłem im usługę usunięcia rdzy z błotnika i już wyszła znowu a oni twierdzą że to na wylot jest. No i co? No przecież nie mówiłem że mają wyczyścić po wierzchu ![]()
Słyszałem że jest coś takiego w Jabłonnej, tam podobno to nawet nakładają na blachę warstwę cyny(?) coś pokręciłem? może cynku?
no w każdym razie po takiej rekonstrukcji to stara szóstka osiąga cenę nowej ![]()
a może ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie? Jakub chyba tak, ciekawe czy z perspektywy czasu ma jakieś uwagi?
Też słyszałem coś o tym że można blache w aucie piaskować - ale to się do wiem co gdzie jak i przedewszystkim za ile
Piaskowanie to nie problem, Łyżwa, ja myślę, że kompleksowo trza to rozkminić
Ja chwilkę myślałem o łataniu, ale chyba wolę walczyć z drobnym skrzypieniem tapicerki niż rdzą, a kopleksowo zrobione auto musi starczyć conajmniej kilka lat… ![]()
Moje autko było rozebrane i złożone. Nic nie skrzypi nic nie piszczy. wszystko solidnie zrobione, a efekt koledzy niektórzy widzieli. Lakier połozony jest konkursowo. A na robotę mam gwarancję. Żadnych poprawek nie muszę robić.
Myśle, że warto pogadać się z Marcinem z Łomianek, podoba mi się jego szóstka, On się właśnie teraz tym zajmuje i nawet wspominał cos o rabatach dla miłosników ![]()
Jakub, a Twoja była piaskowana?
Kuba, mówiąc o łataniu myślę o wymianach elementów takich jak błotniki.
A tak w zasadzie to kiedy zaczyna się ten moment że powinno sie potraktować sprawę tak poważnie?
Marcin z Łomianek? Pisze na forum? Ale co on robi? ma warsztat blacharski?
Nie ma go na forum, ale widziałeś Go i jego auto, to ten od czarnej szóstki. Nie pamiętam czy ma warsztat czy pracuje w warsztacie blacharsko-lakierniczym, ale na pewno jedno z dwóch…
Adaś, obejrzyj najpierw Jakuba - uważam, że w poruwnaniu z tą czarną można zobaczyć różnicę i wyrobić sobie zdanie… ![]()
Ja nie wiem do końca nic
. Z jednej strony chciałbym fakturę lakieu jak fabryka, a z drugiej strony to nie jest ideał lakierniczy więc trudno się na to zdecydować. Jak nie fabryka to na szklankę, a do tego potrzeba juz szamana
- i chyba takiego szukam…
inna bajka to blacharz… brrr, zimno mi się zrobiło… ![]()
W tamtych czasa nie było faktury lakierniczej, więc…
jak to
Ja mówię o wzorze sposobie kładzenia lakieru, oryginalnie jest morka, delikatna skórka pomarańczowa ![]()
Wem o czym mówisz, ale z tego co wiem, to 20 lat temu nie kładzono morki… Mogę sie mylić.
a ja mam
Ale nowy kłądziony będzie chciał już chyba na gładziutko ![]()
ten gość z Łomianek to pracuje w Auto Babice, widziałem tam jego auto jak przejeżdzałem. Ale ten warszatat to robi wszystkie marki, więc nie oddam tam swojego auta.
Ale to w końcu romawiał ktoś z tymi od …(patrz tytuł)
Jakubie a Tobie to robiła firma która sie specjalizuje w renowacji czy w beemkach? jak to jest? Tak czy inaczej nie zaprowadzę tam swojego auta bo to trochę za daleko żeby go tam doglądać ale jestem ciekaw.
Oddaj auto do ASO, bo temat patrz wyżej nie ma specjalizacji w BMW, poza tym moje auto naprawiał gość który zwolnił się z firmy patrz wyżej z powodu nie płacenia pensji przez pracodawcę-jego fachowość równa się Kaziowi za płotem…
Łyżwa jak oddał drzwi do servisu to płakał i płakał - serwis dzisiaj nie jest wyznacznikiem jakości - niestety ![]()
Łyżwa, a może p[odjedziemy do nich na Bronisze i pogadamy ![]()
Robią tylko stare auta i wygląda to porządnie z tego co widziałem… Może warto bliżej porozmawiać… ![]()
A wracając do Kazia zza płotu to on pracował ClassikMotorsPolska ![]()
Firma obok typowego warsztatu blacharsko-lakierniczego(na imponującym poziomie) odbudowuje auta głównie dla Niemców(mercedesy, BMW i alfy). Ma ogromne, ponad dwudziestoletnie doświadczenie. Auta BMW to znaczny odsetek klientów.
Tak mówił, ale i poparł to zdjęciami-imponująco to wyglądało…
kurde, muszę pojechac i to zobaczyć. To mówisz, że ile zapłaciłeś? Ale piaskowali Ci furę? Nic nie trzeszczy? nie wychodzi rdza? plaskiki nie połamane?