co to za spojler?

ja jestem zdania ze zadnego bmw spojlerami nie da sie poprawic

coś dla krytyków ospojlerowania np frima Koenig

Czy to był Batmobil? :??:

e24 też były takie :stuck_out_tongue:

No raczej mnie nie przekonałeś do tego typu bajerów nadal wole 8 w oryginale, ale ja należe do tych którzy uważają że BMW spjlery nie poprawiają, jakieś tam calibry czy inne japońskie cuda to może tak.

nie to K8 a zestaw wygląda tak

firma BMW ma z ospojlerowaniem dużo wspólnego. Tradycja spojlerowania
naszych ulubienic sięga daleko w przeszłość. Na początku roku 1972 kiedy
powstawał dział Motorsport, ludzie od badania mozliwości podkręcania
osiągów dostrzegli ogromną role jaką spełniają różnego rodzaju lotki, spolery
przedni czy tylny. W czasach ostrej rywalizacji w B grupowych rajdach BMW jako
pierwszy producent postawił na “spojler” efektem czego była niesamowita
przyczepność auta i wielkie sukcesy. Do historii przeszedł CSL (avatar) z ogromną
płetwą z tyłu, który nie miał sobie równych na torach. Więc prosze o troche sacunku
dla “ospojlerowania” w imieniu sportowych osiągnięć BMW sprzed 30 paru lat.

zgadzam sie jak najbardziej ze kompleksowa fachowa przebudowa pojazdu ktora ma wplyw na trakcjie i osiagi i czemus to sluzy . czy to jest ladne hmmmm … nie wiem , ale pojedynczy spojler na tylnej klapie nie tyko ze nie pomaga w poprawie trakcji ale szpeci , lamie linie pojazdu i swietnie przyczynia sie do powstawania korozji w miejscach mocowan …

oj zdziwiłbyś się. W tunelu aerodynamicznym widać, jaki wpływ ma taki spojler na
przyczepność tyłu. O tym można dyskutować do końca świata i o jeden dzień dłużej.
Osobiście uważam ze 6 wygląda najlepiej bez spojlera z tyłu z przodu tylko z takim
cieniutkim pod zderzakiem i oczywiście bez listw progowych. Ten spojler jest mój jak
i cała beta, miło wiedzieć że to nie jakiś syf tylko coś lepszego :sunglasses:

fajnie, stary, ale nikt nie nazywa holowczyca czy kubicy wiesniakiem bo ma spojler ani kolarzy ze maja smieszne gacie :slightly_smiling_face:

Tylna pletwa M-Technik na tylna klape w E28 ponoc wplywa na “odklejenie” sie zawirowanego powietrza od tylnej sciany samochodu, co wplywa znaczaco na ilosc spalanego paliwa powyzej 180km/h, wyczatalem to kiedys na jakiejs niemieckiej stronie o E28.

Ja mam w E24 tez M-lotke i jako jedna z niewielu podoba mi sie na CS/1, co do jej praktrycznosci mam watpliwosci, napewno swietnie przyczynia sie do gromadzenia piasku na pasie tylnym i pod tablica rejestracjyjna. Swietnie gromadzi wilgoc w letnie wieczory…

Lubie tez orginalne spoilery pod przedni zderzak jak i te M-kowe, uwielbiam tez wersje bezspoilerowe, ale cala reszta pakietu M-Technik, plastikowe progi czy spoilery pod tylny zderzak wywoluja u mnie dragawki i to bardzo niezdrowe - a Zender…

A Sport przez duze “S” to calkiem inna bajka, budujac wyscigowa replike napewno nalezycie bym ja ospoilerowal.

popieram cię w całej rozciągłości, jedynie co toleruję, to tylnia lotka i przedni spojler ///M :smiling_imp:

A mi się podoba lotka mtech tylna, alpina tylna, i przedni duży spoiler, mały spoiler z cs i maly z cs/1 z dokładką alpiny. Toleruje mały z cs/1 tylny gumowy z cs/1. Nie przepadam za mtech przednim a nie cierpie dokładek bocznych i tylnej mtech i zendera. :smiling_imp:

Odkopując temat mam podobne pytanie co to za spoiler?

spoiler 003.JPG

spoiler 002.JPG

spoiler 001.JPG

spoiler 004.JPG

spoiler 003.JPG

spoiler 002.JPG

spoiler 001.JPG

spoiler 004.JPG

spoiler 003.JPG

spoiler 002.JPG

spoiler 001.JPG

spoiler 004.JPG

tak jak napisano… BBS w wersji ogrodowej :laughing:

…źle sprecyzowałem pytanie. Czy to jest spoiler od e24?

raczej e23…