Czujnik HALA lub Moduł ZAPŁONOWY -AWARIA

Moje autko ma czasem przebluyski nie zapalania
czyli potrzafi wyjechac z garazu ale jzu do neigo nie wrócic :wink: , paliwo podaje , kontrolki swieca , bezpieczniki ok , przekazniki tez
Zadzwonilem do serwisu bmw , i powiedziali mi jakims cudem zebym sprawdzil MODUŁ ZAPŁONOWY i CZUJNIK HALA

KTO WIE JAK TO MOZNA SPRAWDZIC ? gdzie w aparacie znajduje sie czujnik HALA ?

Spawdz jeszcze stacyjke (wczoraj sie uporalem z moja - bylo tak ze raz na 20 razy nie moglem zapalic - wchodzil na obroty i odrazu gasl, tez zaczolem od pompy paliwa itp.)
Gdy nie bedzie chciala zapalic to sprawdz czy jest napiecie na cewce przy wlaczonym zaplonie. Jesli nie bedzie to winna bedzie stacyjka lub przewod od niej do cewki.

Hmm, u mnie stacyjka ok, czasem nie swieci mi kontrolka od ladowania ?
napiecie na cewce mam, swiece mokre sa ,czyli paliwo tez wtryski daja, przyczyna bedize mysle w tym czujniku hala albo module zaplonowym,tylko jak je sprawdzic ??i gdzie ten czujnik hala jest w aparacie ? mam caly drugi aparat to bym przelozyl ale nie wiem gdzie mam go szukac

I wyjasnilo sie , jednak przyczyna byla dosyc proście skoomplikowana ,poniewaz z 2 rzeczy wykluczylem czyjnik Hala poniewaz podobno w moejj niema go :wink: jest tylko jakis indukcyjny przerywacz czy cos takiego :stuck_out_tongue: , i okazalo sie ze modul , mial w srodku zimny lod elektronik poprawil wszystkie i alpinka pali
aha dodatkowo doszukalem sie po numerze seri nabitym na aucie jego dokladnych danych wiec jest to
635 CSI ALPINA B9
Moc 261 KM
Momnet Obr.320 Nm
Produkowana w latach 06.1977 - 06.1982
ciekawe ile teraz ma KM moze z 100 :stuck_out_tongue:

nie masz blaszki moze z wybitym numerem seryjnym ktora to alpina? kazda alpina ma oznaczenie, ze np jest to #183 jaka wyjechala :slightly_smiling_face:

Oczywiscie ze jest wybity numer i tabliczka tez , podac ci to ? to zglos sie na GG

czyzby krazyly plotki o autentycznosci mojej alpiny ?:wink: jak najbardziej je rozwieje

widzialem takie tabliczki na alegro po 50 zeta wiec nie wiem czy dasz rade je rozwiac :laughing:
p.s. ofkors zartuje :sunglasses:

hehe jak sa takei to chetnie kupie bo moja jedna zniszczona troche a druga ktos pozyczyl :stuck_out_tongue:
co do autka to po danych z briefu , numerze nadwozia i numerze seri , doszlem do wydjae sie dokladnych danych
635CSIalpina B9 261KM /320Nm /lata produkcji 77-82
z tymz e jest druga wersja z ksiazki o bmw gdzie moc to 245 KM /320Nm

nei wydaje mi sie zeby to mialo znaczenie bo auto ma 26 lat i ile jej zostalo teraz mocy ?to wie tylko ona sama ;), napisz do mnie na gg to ci podam to co wiem i mam o niej napisane GG 1722746